Başkenti sel aldı!

Ankara'da sağanak yağış, sele dönüştü. Yolu su bastı, minibüstekiler iş makinesiyle kurtarıldı.

Haberler 08.06.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakentte öle saatlerinden itibaren aniden bastran kuvvetli ya etkili oldu. Cadde ve yollar, biriken yamur suyuyla göle döndü. Sürücüler, araçlaryla ilerlemekte güçlük çekti. Baz dükkan ve evleri de su bast. Yenimahalle ilçesi vedik Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) göle dönen yolda kalan minibüsteki yolcular için itfaiyeye haber verildi. Yolcular, i makinesinin kepçesi ile tek tek minibüsten alnarak kurtarld.

Keçiören ilçesinde de caddeler, suyla kapland. Fetih Anadolu Lisesinin giri katna dolan sel sular, 1 metre yükseklie ulat. Panik yaayan örenciler, itfaiyeciler tarafndan kurtarld.

Kent genelinde etkili olan ya nedeniyle Etimesgut, Sincan, çankaya ilçelerinde de benzer görüntüler ortaya çkt.

BELEDYEYE 401 HBAR

Ankara Büyükehir Belediyesince Ankarada bugün 38,6 kilogram seviyesine kadar yükselen ve aniden bastran kuvvetli saanak ya sonucunda belediyeye u ana kadar 401 ihbar ulat ve tüm ihbarlara müdahale edildii belirtildi. Açklamada, Alt geçitlerde ise baz yaynlarn aksine hiçbir sorun yaanmamtr. Ankara Büyükehir Belediyesi, 1132 araç ve 2 bin 322 personelden oluan ekibiyle sahada teyakkuz halinde olup, yan olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalmalarn sürdürmektedir. Ya etkisi bildirimleri için Bakent 153 çar merkezimiz de tam kapasite ile hizmet vermektir denildi.

MNBÜSÜN ÜZERNE çIKTILAR

tfaiye ekipleri su basknlarnn yaand binalarda tahliye çalmas yapt. Baz binalarda çk kapsnn suyla kaplanmas nedeniyle mahsur kalanlar da pencere ve balkonlardan i makineleriyle kurtarld. Yine vedik Organize Sanayi Bölgesinde göle dönen yolda kalan minibüste bulananlar, aracn tavanna çkp, bir süre bekledikten sonra i makinesiyle kurtarld.

Ana Sayfaya Git