Bir bir ölüyoruz, bize sahip çıkın!”

Çalıştıkları kot taşlama işinde yakalandıkları Silikozis hastalığı nedeniyle büyük acılar yaşayan hastalar, ‘Bir bir ölüyoruz, bize sahip çıkılmıyor’ diyerek tepki gösterdi.

Haberler 15.08.2017 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir araya gelen Silikozis hastalar, dernek kuracaklarn belirterek, malulen emekli olmak istediklerini söyledi.

Diyarbakrdan stanbula geçim derdi nedeniyle giderek kot talama iinde yllarca çalan içiler, yakalandklar Silikozis hastalyla geri döndüler. Silikozis hastal nedeniyle büyük aclar yaayan hastalar, Bir bir ölüyoruz, bize sahip çklmyor diyerek yetkililerden yardm istedi.

Yaklak 2 hafta önce Akif Okurun kot kumlama sonucunda yakaland Silikozis hastal nedeniyle hayatn kaybettiini hatrlatan arkadalar, ayn hastaln pençesine dütüklerini ve ölümü beklediklerini söyledi.

Hayatnn baharnda hayata veda etti

Akif Okurdan sonra ölüm srasnn kime geleceini düündüklerini ve korktuklarn belirten arkadalar, Akifin daha 34 yalarnda, hayatnn baharnda bir çocuk geride brakarak hayata gözlerini yumduuna dikkat çekti. Silikosiz hastalar, Vali Hasan Basri Güzelolu ile görümek üzere Valilik binasna dün ölen geldi. Randevu talebinde bulunan hastalar, Valinin programlarnn youn olmas nedeniyle özel kalem müdürü ile görütü.

Valiye Güzelolu ile görüemediler

Valilik özel kalem müdürü tarafndan bugün Vali yardmcs ile görüecekleri sözünü alan hastalar, Valilik binas karsnda bulunan Ant Park içerisinde basn açklamas yapt. Hastalar adna konuan 3 çocuk babas 35 yandaki Silikosiz hastas Mehmet Tekta, 2002 ylnda stanbulda kot talama atölyesinde çalrken bu hastala yakalandklarn belirterek, Bundan iki hafta önce Akif Okul arkadamz bu hastalktan dolay kaybettik. Merak ediyoruz hangimize sra gelecek. Sayn Cumhurbakanmzdan rica ediyoruz. Silikozis hastalar teker teker ölüyor. Bize sahip çklmasn istiyoruz dedi.

Silikozis hastalarnn yaad dram

Silikozis hastalarnn maddi ve manevi skntlar içerisinde olduunu belirten Tekta, Her yerde skntlar çekiyoruz. Yetkilililerin buna kulak vermesini istiyoruz. Silikosiz bir kader deil. ki aydr çeitli kurumlara randevu talebinde bulunduk. Kimse bize geri dönü yapmad eklinde konutu.

Bir bir ölüyoruz, bize sahip çkn!

60 Silikozis hastasnn olduunu ifade eden Mehmet Tekta, Akif Okulun hayatn kaybetmesi nedeniyle 59 hasta kaldk. Dernek kurma çabas içerisine gireceiz. Derneimizi kuracaz. Silikozis hastalyla biz kendimiz mücadele edeceiz. Bu hastaln herhangi bir tedavisi yoktur. 3 ayda bir Sosyal Yardmlama Vakfndan yardm alyorlar. Verilen para elektrik, su ve kira gibi giderlere yetmiyor. Hepsi fakir kesimdir. Biz yetkilililerden silikozis hastalarnn malulen emekli edilmesini talep ediyoruz dedi.

Ankaraya kadar gittik, çare yok dediler

Dernek kurarak bu hastala kar mücadele edeceklerini söyleyen Tekda, Herhangi bir tedavisi yoktur. laç zaten vermiyor doktorlar. Ankaraya kadar gittik. Bize dediler ki, çareniz yok! Diyarbakr Eitim ve Aratrma hastanesi ba hekimi ile görütük. Kimsenin bu hastala çare bulamayacan söyledi. diye konutu.

Hepimiz evliyiz, hepimiz hastayz

Tekda son olarak Bu hastala yakalananlarn hepsi fakir ve yoksul insanlardr. Bir geçimlikleri yoktur. Devlet ve hükümetten, bu hastalarn malulen emekli edilmesini talep ediyoruz. Hepimiz evliyiz, hepimiz genciz, hepimiz hastayz. Kimse sahip çkmyor. dedi.

Ana Sayfaya Git