Bu akşam Berat kandili

Ramazanın müjdecisi Berat Kandili bugün idrak edilecek

Haberler 27.03.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazann müjdecisi Berat Kandili bugün idrak edilecek.

Berat Kandili, 13 ubatta balayan üç aylarn ikincisi olan aban aynn 15inci gecesine denk geliyor.

slam inancna göre berat, günahlardan arnma, temize çkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarna geliyor.

Hazreti Muhammedin, Berat Kandiline ilikin öyle buyurduu ifade ediliyor:

aban aynn 15inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasna rahmetiyle tecelli eder ve Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rzk isteyen, rzk vereyim. Yok mu ifa isteyen, ifa vereyim. Yok mu baka istei olan ona da istediini vereyim buyurur.

ALLAHTAN AF DLEYEN AFFEDC OLMALIDIR

Diyanet leri Bakanl Din leri Yüksek Kurulu Uzman Abdurrahman Han, beratn en derin anlamyla af ve balanma olduunu söyledi.

Hazreti Muhammedin Berat gecesinde çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasn tavsiye ettiini hatrlatan Han, Berat gecesi Peygamber Efendimizin ifadesi ile af, mafiret ve aydnlanma gecesidir. Fakat unu da unutmamak gerekir, Allahtan af dileyen affedici olmaldr, Allahtan balanma dileyen de balayc olmaldr. diye konutu.

Berat Kandilinin her türlü er, kötülük, iddet, zulüm, hakszlk ve adaletsizlikten uzak kalmay örettiini ifade eden Han, öyle devam etti:

Berat, krlan kalpleri onarma, dargnlk duvarlarn ykma, kin, nefret ve intikam duygularn ama günüdür. Yüce Yaradann affna erebilmek için yaratlan affetme günüdür. Her yl gelen Berat Kandili, arzularmzn, tutkularmzn, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük beratmza nasl kavuacamz öretir. Nefis ve eytann hile ve tuzaklarna kar her zaman teyakkuzda olmay hatrlatr.

Berat gecesini gerçek anlamda idrak etmenin Kuran- Kerimi anlamakla ve Hazreti Muhammedin sünnetini hayata yanstmakla mümkün olduunu belirten Han, Berat Kandili, içinde bulunduumuz zorlu süreçlerden hayrla çkmaya vesile olsun. Namaz klarak, Kuran okuyarak, dua ederek, af ve mafiret dileyerek geçirdiimiz Berat Kandili, bütün Müslüman aleminin beratna vesile olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git