Büyükelçilerden tarih hayranlığı

İngiltere Büyükelçisi Dominick John Chilcott "Bu topraklar tarih kokuyor. Gerçekten de gelip, görmemize değdi"

Haberler 09.12.2019 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardine gelen, 9 ülkenin Ankara büyükelçiliklerinden görevliler ve ailelerinin yer ald heyet, kentin tarihi mekanlarn gezdi.

Heyette yer alan Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, Romanya Büyükelçisi Gabriel Catalin Sopanda, KKTC Büyükelçisi Kemal Köprülü, ran Büyükelçisi Mohammad Farazmand, Irak Büyükelçisi Hasan al-Janabi, ngiltere Büyükelçisi Dominick John Chilcott, Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya ve Krgzistan Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev ile Polonya Büyükelçilii Müstear Robert Przemyslaw Trzeciak, Dileri Bakanl l Temsilcisi Büyükelçi brahim Yarl, ilk olarak tarihi Deyrul Zaferan Manastrnda düzenlenen ayini izledi.

Ardndan Dara Antik Kenti ve Kasmiye Medresesini gezen heyet, tarihi yaplar hakknda yetkililerden bilgi ald.

BÜYÜKELçLERN TARH TURU

ngiltere Büyükelçisi Dominick John Chilcott, Mardini görmekten duyduu memnuniyeti dile getirerek, Buradaki kültürü ve medeniyeti bakalarnn da görmesi için davet edeceim. Dara Antik Kentinin ayr bir güzellii var. Bu topraklar tarih kokuyor. Gerçekten de gelip, görmemize dedi. ifadelerini kulland.

ran Büyükelçisi Mohammad Farazmand, yöre kültürünün rann kültürü ile ba olduunu belirterek Mardin güzel ve tarihi bir ehir. Mezopotamyadaki bütün medeniyetlerin Mardinde izleri var. dedi.

Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, Mardinde kilisede ayinde bulunmak farkl bir duygu. Buradaki her arkada kendi dilinde insanlk ve bar için dua etti. Burann kültürünün yannda insanlar da güzel. diye konutu.

Krgzistan Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev ise Mardinin çok güzel bir kent olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git