Çocukların ‘Köyvivor’ heyecanı

Muş'un merkez Donatım köyündeki çocuklar, oynayabilecekleri park veya bir futbol sahası olmadığı için kendilerine ‘Köyvivor’ parkuru kurdu. Çocukların birbiriyle kıyasıya mücadelesi ise renkli görüntülere sahne oldu.

Haberler 23.06.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Gençlik ve Spor Müdürlüü, Gençlik Merkezi liderleri ile gönüllüleri, Donatm köyünü ziyaret ederek, çocuklara malzeme yardmnda bulundu. Köy çocuklar ile bir de yarma düzenleyen gençlik liderleri ile gönüllüler, maviler ve krmzlar diye çocuklar iki guruba ayrd. Köyün çobannn da sunuculuunu üstlendii yarmada, koarak, atlayarak ve sürünerek parkuru tamamlayanlar, son olarak topla belirlenen hedefleri vurarak düürmeye çalt. çocuklarn kyasya mücadelesi ise renkli görüntüler ortaya çkard.

Kent merkezine yaklak 10 kilometre mesafedeki 110 hane ve yaklak 800 nüfusun bulunduu köyde yaayan çocuklar, iki grup halinde yartklar yarma sonunda madalya ve kupa sahibi olmann mutluluunu yaad.

KÖYVVOR HEYECANI

Köyvivor ile en mutlu gününü yaadn belirten çocuklardan Seher Ylmaz, kendilerini yalnz brakmayan gençlik liderleri ile gönüllülerine teekkür etti. Güzel bir parkurda kyasya yartklarn ve elenceli bir gün geçirdiklerini ifade eden Ylmaz, girdii bütün oyunlardan da baaryla çktn söyledi.

Yarmalarda dereceye giren gruplara kupa ve madalya vererek, çocuklar ödüllendirdiklerini söyleyen Gençlik Merkezi liderlerinden Aynur Karakuzu, Survivora biraz geleneksel oyunlar da katarak, Köyvivor eklinde deitirdik. çocuklarla beraber olmaktan, bu köyde olmaktan ötürü çok mutluyuz. çerisinde bulunduumuz süreçten ötürü sosyal mesafeye ve maske kullanmna dikkat ettik. Eldivenlerimizi, maskelerimizi taktk. Bu ekilde çocuklarla beraber elendik diye konutu.

Ana Sayfaya Git