Diyarbakır'ın modern yüzü büyüledi

Terörün kökünün kazındığı Diyarbakır'da yeni yerleşim yerleri görenleri hayretler içinde bıraktı. Modern ve lüks yapıları ile metropolleri aratmayan Diyarbakır, firmaların yatırım merkezi haline geldi.

Haberler 27.11.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn bilinmeyen yüzü gün na çkt, yeni yerleim alanyla modern bir kent haline gelerek dünya üzerinde bilinen büyük firmalarn yatrm merkezi haline dönütü.

MODERN YÜZ

Devletin yapm olduu baarl operasyonlar sonras terörün kökünün kaznd Diyarbakr, yüzünü tamamen batya döndürdü. 3 milyon turist hedefi ile yola çkan kent, tarihi ve kültürel mekanlar ile adndan söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine alnan Hevsel Bahçeleri ve surlar ile ziyaretçilerini binlerce yl geriye götürüp tarihi yaatan Diyarbakr, son dönemlerde yaplan çalmalarla bu kez ziyaretçilerini gelecee götürüyor.

GELEN KENT

Kayapnar ve Balar ilçelerinde yeni yerleim alanlaryla farkl bir görünüme kavuarak birçok yatrmcnn dikkatini üzerine çektii Diyarbakr, modern bir kent haline büründü. Konutlarndan caddelerine, alveri merkezlerinden stadyuma, üniversiteden yeil alanlara kadar metropol kentlerde bulunan tüm özelliklere sahip olan Diyarbakr ziyaretçilerini artmay baard. Kentin çehresini deitiren yeni yerleim alanlar drone ile havadan görüntülendi.

Ana Sayfaya Git