Dünyayı kalem ucuna işliyor

Mardinli Ramazan Bala, kurşun kalem ucunu sanat eserine dönüştürerek, dünyayı adeta kalemin ucuna işliyor.

Haberler 29.07.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde 19 yandaki Ramazan Bala, sadece bir neter yardmyla gemi, kule, tren, minare, namaz klan insan figürü, Galata, Eyfel ve Pisa kuleleri ile Rabia iareti bata olmak üzere hemen hemen her figürü ve ismi kurun kalem ucuna iliyor.

LKHAya konuan Bala, ilk balarda figürleri tebeire ilediini, ardndan kalem ucuna ilemeye baladn kaydederek, elinin almasyla artk çok rahat ekilde kalem ucunu sanata dönütürdüünü aktard.

Bu çalmay dünyada çok az kii tarafndan yaplabildiini belirten Bala, youn ilgi gören bu sanat gelitirmek için destek bekliyor.

Kalem ucuna 29 harften oluan alfabeyi sdrd

Figürlerin kalem ucuna ileme sürecinin figüre göre bazen 4 bazen de haftalar boyunca sürdüünü kaydeden Bala, en çok zorland ve hassasiyet gösterdii figürün alfabe olduunu aktard.

Kalem ucuna 29 harften oluan alfabeyi sdran Bala, en büyük hedefinin ise Cumhurbakan Erdoann resmini kalem ucuna ilemek olduunu ifade etti.

Türkiyede 3 dünyada 10 kii bu çalmay yapyor

Yapm olduu çalmann Türkiyede 3, dünyada ise 10 kii tarafndan yapldn anlatan Bala, çalmasnn resmi bir ad olmamakla birlikte Minyatür kalem heykeltralk adn verdiini söyledi. Yaklak bir buçuk yldr bu çalmaya yaptn belirten Bala, lise örencisiyken öretmenin tavsiyesi üzerine bu sanata baladn ifade etti.

u an Mescid-i Aksa üzerinde çalyorum

u ana kadar yapt figürlerden bahseden Bala, çalmalarm deiiyor. Günlük hayatta kullandmz eylerden balayp gördüümüz canl ve cansz her objeye kadar dayanyor. u an malum gündemde Mescid-i Aksa var, onun ile ilgili çalmalarm devam ediyor. Bitmi çalmalarm arasnda gemi, kule, tren, minare, namaz klan insan figürü, Galata, Eyfel ve Pisa kuleleri, Rabia iareti, isimler ve alfabe var. dedi.

Sanatm gelitirip dünyaya tantmak istiyorum

Sanatn gören inalarn çok ardn ve nasl ilendiini merak ettiklerini ifade eden Bala, bir atölyesi olmad için frsat bulduu her yerde çalmalarn yaptn kaydederek yetkililerden destek beklediini belitti.

Bala, Eer bir sponsor bulabilsem sanatm daha da gelitirip tüm dünyaya tantmak istiyorum. Atölye olmad için çalmalarm salkl yürütemiyorum. Sergi açamyorum, bu yüzden destek bekliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git