FETÖ operasyonu!

Ankara merkezli 6 FETÖ soruşturmasında 131 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberler 26.12.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnn Fetullahç Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik 6 soruturma kapsamnda TÜBTAK çalanlar, muvazzaf askerler, eski hakim ve kamu görevlilerinin de aralarnda bulunduu 131 kii hakknda gözalt karar verildi. üphelilerden 64ü yakaland.

Basavcln konuya ilikin açklamalarna göre, MT ve Ankara Emniyet Müdürlüünce ortaklaa yaplan çalmalar sonucunda, kontörlü ve ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardk arama sistemiyle haberletikleri belirlenen Hava Kuvvetleri Komutanl personeli ile örgüt mensubu sivillerin arasnda bulunduu 12 ildeki 22 kii hakknda gözalt karar çkarld. üphelilerden 4ünün sivil imam, ikisinin muvazzaf asker ve 6snn ihraç edilmi, 10unun geçici olarak görevden uzaklatrlm asker olduu duyuruldu.

Jandarma Genel Komutanlndaki FETÖ yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda, örgütün sivil imamlar ile kontörlü ve ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardk olarak haberletikleri ve örgütle irtibatlar bulunduu tespit edilen bir temen ve biri geçici olarak görevden uzaklatrlm 35 astsubay olmak üzere toplam 36 kii hakknda gözalt karar çkarld. üphelilerin yakalanmas için 22 ilde operasyon yapld.

- TÜBTAK personeli hakkndaki gözalt karar

FETÖnün TÜBTAKtaki yaplanmasna yönelik soruturmada, kontörlü ve ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardk arama sistemiyle örgüt mensuplaryla haberletikleri ve örgütle irtibatlar bulunduu tespit edilen be ildeki 5i aktif görevde 19 kii hakknda Basavclkça yakalama karar çkarld.

üpheli beyanlar, fotorafl tehis ilemleri ve aratrmalar sonucunda örgüt mensubu olduuna ilikin deliller elde edilen tamam ihraç edilmi 26 eski kamu görevlisi hakknda Ankarann da arasnda bulunduu 14 ilde gözalt karar çkarlrken, bir baka soruturma kapsamnda Ankaradaki 8 ByLock kullancsnn yakalanmas için gözalt karar alnd.

- dari yarg snav soruturmasnda 20 kii için gözalt

Basavcln 2013teki dari Yarg Snav sorularna örgüt mensuplarnca snav öncesinde eriilerek FETÖnün hakim-savc çalma evlerindeki mensuplarna datldna ilikin soruturmas kapsamnda da sorular alarak snav kazand anlalan ve ihraç edilen ikisi askeri hakim olmak üzere 3 hakim ve 6 hakim adaynn arasnda bulunduu 20 kii hakknda yakalama karar verildi.

Soruturmalar kapsamnda emniyet birimlerince balatlan operasyonlarda 64 üpheli gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git