Güven hakkında fezleke hazırlandı

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'nın görevden alınmasının ardından düzenlenen eylemde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilmek üzere fezleke hazırlandı.

Haberler 02.10.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkndaki terör davalar nedeniyle tutuklu bulunduu Diyarbakr E Tipi Cezaevinde Abdullah Öcalan için 8 Kasm 2018de açklk grevine balayan ve salk sorunlar nedeniyle 25 Ocak 2019da tahliye edilen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakrda, Büyükehir Belediye Bakan HDPli Adnan Selçuk Mzraklnn görevden alnmas üzerine 11 Eylül günü düzenlenen eyleme katld. Güven, burada yapt konumada, Mzraklnn görevden alnmasna tepki gösterdi. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, Güven hakknda, bu eylemde yapt konumada sözleri nedeniyle soruturma balatt.

Güven hakkndaki soruturmann ardndan, Cumhuriyet Basavcl tarafndan fezleke de hazrland. Fezleke, TBMMye gönderilecek.

NE DEMT

HDPli Güven, 11 Eylüldeki eylem srasnda yapt, hakknda soruturma açlmasna neden olan konumada unlar söylemiti:

çünkü savan sebebi HDP deildir. Sava çkaran HDP deil. Sava çkaran zihniyet Kürt sorununu çözümsüz brakan zihniyettir. Kürt sorunu devam ettii müddetçe gerillaya da katlmlar olacak çatmalar da olacak, savalar da olacak.

Diyarbakrda kayp çocuklarnn bulunmas için 29 gündür HDP il binas önünde oturma eylemi yapan aileler de Leyla Güvenin de aralarnda bulunduu HDPliler hakknda suç duyurusunda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git