HABER-SEN: Muhaliflerin yerine yandaşlar atanıyor

HABER-SEN üyeleri, PTT'de muhalif olanların yerine hükümete yakınlığıyla bilinen kişilerin atandığını belirtti.

Haberler 24.03.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn, Yayn, letiim ve Posta Emekçileri Sendikas (HABER-SEN), liyakatsiz atamalar protesto etmek için Diyarbakr PTT Bamüdürlüü binas önünde açklama yapt. çok sayda sendika yöneticisi ve üyesinin katld açklamada, sk sk Zafer direnen emekçinin olacak, AKPden hesab emekçiler soracak ve Hak, hukuk, adalet direnerek gelecek sloganlar atld. Açklamada ayrca Liyakatsiz atamalar tanmyoruz pankart tand.

HABER-SEN Genel Bakan Mesut Balcan, PTT emekçilerinin 2013 ylnda çkarlan bir kanunla güvencesiz bir ekilde çalmaya mahkum edildiini ifade etti. PTTnin u an kötü yönetildiini ifade eden Balcan, koronavirüs salgn sürecinde PTT emekçilerin i yükünün daha da arttn ve ilerin yürüyemez hale geldiini ifade etti. Personel alm taleplerinin görmezden gelindiini aktaran Balcan, hükümete yaknlyla bilinen Memur-Sen üyelerinin görevlerine baklmakszn atandklarna dikkati çekti.

YANDA ATAMA

Balcan, PTT nsan Kaynaklar Daire Bakan Ali Yaz, göreve baladktan sonra, yanda sendika yöneticisi olan memurlar birçok ilde müdür, bamüdür yardmcs ve bamüdür yaplmtr. Ne yazk ki bu liyakatsiz atamalar ilimizde de gerçeklemitir. Diyarbakr PTT Bamüdürlüünde geçtiimiz ay Destek Hizmetleri Müdürlüü vekletine bakan üyemiz ve ayn zamanda ef olan Fadl Bülbül görevden alnm, yerine yanda sendika üyesi teknik personel Ertan Yavuz getirilmitir. Daha bu atamann scakl dururken iktidar tetikçisi ve yanda sendikann yöneticisi olan memur Hatice Tarhan kurumdaki en hassas görevlerden biri olan nsan Kaynaklarna müdür olarak atanmtr. Yerine atand kii ise ef ünvanl Yaar endir bilgilerini paylat.

Açklama alk ve sloganlarla son buldu.

Ana Sayfaya Git