Hac kayıtları E-devlet'te!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "9 Mayıs 2022 tarihinden itibaren hac organizasyon tercihi ve hac kesin kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir" dedi.

Haberler 12.05.2022 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, Hac lemleri E-Devlet Kapsnda uygulamas için 15 Temmuz Milli rade ehit Ali Altkan Konferans Salonunda tantm program düzenledi. Programa Diyanet ileri Bakan Ali Erba, Cumhurbakanl Dijital Dönüüm Ofisi Bakan Ali Taha Koç ve Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok katld. Burada konuan Ali Erba, teknolojinin tüm imkanlarn diyanet hizmetlerinde kullanmaya gayret ettiklerini belirterek, Bunun bir örnei olarak vatandalarmzn hac ve umre bavurular, kayt ve takip gibi ilerini e-Devlet üzerinden yapabilmelerini saladk. Bunun altyapsn ve programlarn oluturduk. 22 Nisan 2022 tarihinden itibaren umre ve Kudüs ziyaretlerine ilikin kaytlar e-Devlet kaps üzerinden alnmaya balanm halen kaytlar bu ekilde alnmaya devam etmektedir. 9 Mays 2022 tarihinden itibaren de hac organizasyon tercihi ve hac kesin kayt ilemleri e-Devlet üzerinden yaplabilmektedir dedi.

Ali Erba, vatandan ilemlerini kolaylkla gerçekletirebilmesi için hizmeti nasl kullanacaklarna ilikin eitim videolarnn da e-Devlete eklendiini söyleyerek, Hac ön kayt, kura-sonuç, organizasyon seçimi, kesin kayt ilemleri ile eitim, a, pasaport, kutsal topraklara gidi- dönü, otel bilgileri, kafile görevlilerine ilikin bilgilerin bulunduu ilave hizmetler Hac lemleri çats altnda tek bir hizmette toplanmtr. Vatandamz e-Devlet kaps üzerinden hac ilemlerine girdiinde hangi aamada bulunuyor ve hangi ilemi gerçekletirmek istiyor ise o menüden ileme balayabilecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git