Hac kuraları bugün çekiliyor

Kura çekiminde kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarına kayıt belgeleri e-Devlet üzerinden verilecek.

Haberler 09.01.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede hac ibadeti için kayt yaptranlarn merakla bekledii hac kuras bugün Diyanet leri Bakanlnda bilgisayar ortamnda ve noter huzurunda çekilecek.

Diyanet leri Bakanl Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, hac farizasn yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek üzere ilk kez bu yl kayt yaptranlarn, müracaatlarn e-Devlet üzerinden tamamladn belirtti.

Hac adaylarna ksa mesaj yoluyla kura sonucuna ilikin bilgi iletileceklerini hatrlatan Bircan, unlar söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaras ile vatandalar kendilerine kurann çkp çkmadn e-Devlet üzerinden sisteme girdiklerinde örenebilmektedir. Vatandalarmzn e-Devlet üzerinden sorgu yapabilmesi için PTT ubelerinden ifre almalar zaruridir. Ayrca 13 Ocak saat 08.00den itibaren hac kesin kayt belgeleri de e-Devlet üzerinden verilecek.

- ehit yaknlar ve gazilere 2 bin kiilik kontenjan ayrld

Bircan, hac kesin kaytlarnn 13-24 Ocakta müftülükler ve acenteler araclyla yaplacan aktararak, Bakanln internet sitesinde yetkili acentelerin listesinin bulunduunu bildirdi.

ehit ei, evlenmemi çocuu, anne, babas ile gazi ve elerinden bavuruda bulunanlarn kurasz hacca götürüleceini anmsatan Bircan, ehit yaknlar ve gaziler için bu yl 2 bin kiilik bir kontenjan ayrdk. Geçen sene bavuranlarn says 1600dü. Saynn fazla olmas durumunda kontenjan artrabiliriz. ehitlerimiz için elimizden geleni yapacaz. Bavuru says 2 binden fazla olduu takdirde onlara ayrca kontenjan tahsis edebileceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git