Kültür emperyalizmi: 14 Şubat Sevgililer Günü!

Kültür emperyalizmi zihinleri işgal ederken, küresel kapitalizm de kazanmaya devam ediyor. Bir gün "noel", öteki gün "sevgililer günü" deyip insanların ceplerini bir anda boşaltıveriyorlar…

Haberler 15.02.2022 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kimileri kazanyor, kimileri kaybediyor!

Sokaklarda, maazalarda, internet sitelerinde kapitalist kültürün zihinleri igal çalmalar ve çlgnlar gibi para harcanmas dikkat çekiyor. Her ey, adna sevgililer günü denen aldatmaca için

Iltl hediyeler, hayat toz pembe yanstan gazete sayfalar ve televizyon ekranlar Tpk ylbanda olduu gibi yine her yer kan krmzs

slami olarak hiçbir dayana olmayan bu günlerin, Müslüman toplum içerisinde yaygnlatrlmaya çallmas sradan bir olay deil elbette. Tüketim kültürünü besleyen, kapitalist oburluu tatmin eden 14 ubat Sevgililer Günü gibi günlerin elbette ki tek kaybedeni illüzyona uram, cepleri boalan kitlelerdir.

Açln, ktln milyonlarca insann canna mal olduu çamzda, acmaszca yaygnlatrlan israf kültürü, insanln gelecei açsndan da kayglar artryor.

Nedir bu kompleks! Bu yaplanlar kim için, ne adna, hangi egonun tatmini, hangi dorunun ispat için? gibi sorular gündeme getiren tüketim çlgnlnn arka plan, hiç de sanld gibi masum deil.

nsanlarn duygularn sömürerek kapitalizme kan pompalayan yln belirli dilimlerine ayrlm günler, günümüzde sömürünün farkl bir yüzü olarak karmza çkyor. Bir taraftan cepler boaltlrken, öte taraftan kültürel igal ile öz benliinden koparlan gençler, gerçeklerden uzaklatrlyor.

Efsunlanm ark sözleri; ltl, renkli reklam kuaklar, yazl-görsel medyann sinsi organizasyonlar ile hedef alnan gençlik; bilinçli olarak yozlatrlmaya, ifsad edilemeye çallyor.

Sevgililer günü, kapitalizmin sevgiyi katlettii gündür aslnda! Gerçek sevgiyi katleden gündür. Uzun uzadya olmasn istemez sevgilerin çarçabuk harcansn, sk sk deitirilsin ister. Elinizden, yüreinizden tutup sizi sonsuza götürmesine izin vermez. Hep sahte sevgileri, geçici olan dayatr size

Tüketimi körükleyen, ahlakszla tevik eden absürtlükten öte günlerin içinde neden Müslüman gençler olabilir ki?

Sevgililer günü; ahlakszln, evlilik d ilikilerin, flörtün, zinann sradanlatrld gündür aslnda.

Edebi, slam toplumundan koparp yok etmek için çaba gösterenlere kar bilinçli olmak gençlerin olduu gibi yetikinlerin, ebeveynlerin de öncelikli görevidir.

Müslüman genç kz veya erkek, sevgili denince yüzü kzarr. Ve edep ya hu! der.

Bir evde, hatta bir odada kalmas gereken her ey alenen ortaya dökülmüken, biz bu ahlakszl yayma yolunda figüran olmamalyz.

Sevgililer gününün, evlilik düman bir inancn günü olduunu bilmeliyiz. Hele de aile kurumunun hedef alnd bugünlerde çok daha dikkatli olmalyz.

Peygamber efendimiz müriklere, her hl ve hareketinizle muhalefet ediniz ve onlara benzemeyiniz der bir dier hadisinde ise kim bir kavme benzerse o da onlardandr. diye buyurur.

Bu nedenle, Müslüman toplumu ahlaki ve manevi olarak ypratmaya yönelik giriimlerin bir parças olmamak için olabildiince hassas olmalyz

Ana Sayfaya Git