Kültür turizminde bayram bereketi!

Kurban Bayramı tatilinde Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman kültür turizmine katılan ziyaretçileri ağırlıyor

Haberler 24.07.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür, inanç ve gastronomi turizminin önemli merkezlerinden Gaziantep, anlurfa ve Adyamanda Kurban Bayram hareketlilii yaanyor.

Dünya çapnda adndan söz ettiren tarihi deerleri, kadim gelenekleri, kültürü ve damak çatlatan lezzetleriyle yerli ve yabanc turistlerin ilgisini çeken bölgede Kurban Bayram ile ziyaretçi hareketlilii de artt.

Tarihi mekanlar ve lezzet duraklaryla ilgi çeken Gaziantep, yerli ve yabanc turistlerin tercihleri arasnda yer ald.

Zeugma Mozaik Müzesi, Bakrclar çars, Elmac Pazar, Gaziantep Kalesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi gibi mekanlarda, normallemeyle balayan turizm hareketlilii bayram tatiliyle daha da younlat.

UNESCOnun gastronomi alannda Yaratc ehirler Ana dahil ettii kentte restoranlar, turistlerin ilgi gösterdii mekanlarn banda geliyor. Kente gelen yerli ve yabanc turistler, tarihi mekanlar ziyaret ederken, yöresel lezzetleri de tatma imkan buluyor.

Kentteki ziyaretçilerden Mahmut Sözmez, Gaziantepe yemekleri ve kültürel deerlerini görmek için geldiini belirtti.

Alper Akman, Konyadan geldiklerini aktararak, Gaziantepe çok uzun zamandr gelmeyi düünüyorduk, bayram tatili de buna vesile oldu. Gezilecek yerleri çok, sabah cierle baladk, internetten gördüümüz mehur olan yerleri ziyaret edeceiz. dedi.

Profesyonel turist rehberi Özge Okumu ise Gaziantepin, Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahinin çalmalaryla turizm alannda adn duyurduunu kaydederek, unlar söyledi:

Normallemeyle turist saysnda ciddi bir art gözlemliyoruz. Yeni müzeler de kentte daha fazla zaman geçirmemizi salyor. Geçmite Gaziantepe geldiimizde, ziyaretimizi günübirlik yapyorsak, bugün 4 gün kalsak, 4 günü de dolu dolu geçirebilecek alternatiflerimiz var. Misafirlerime turdan beklentilerini sordum, yüzde 80inin yemek üzerine olduunu örendim. Gastronomi turizmi için de ilk akla gelen yerdir. Dier ehirler bunu kapmaya çalsa da Fatma ahin buna izin vermiyor.

ANLIURFA

Konuklarna kültür ve inanç turizmini bir arada sunan peygamberler ehri anlurfa, Hazreti brahimin doduu ve atee atld yer olarak rivayet edilen Balklgöl, tarihin sfr noktas diye nitelendirilen UNESCO Dünya Miras Listesindeki Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi ve doal güzellikleriyle öne çkan Halfeti gibi birçok önemli noktay gezme imkan sunuyor.

Kente gelen ziyaretçiler, anlurfann kadim tarihine tank olmann yan sra yöresel müziklerin çalnd ünlü sra gecelerine katlp, lahmacun, cier ve çi köfte gibi bölgenin yöresel lezzetlerini tatma frsat yakalyor.

anlurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odas Bakan Müslüm çoban, normalleme süreci ile kentte yaanan hareketlilik Kurban Bayram tatiliyle younlua dönütüünü söyledi.

Bu younluun sevindirici olduunu aktaran çoban, Uzun bir zamandr evde kalm olan misafirlerimiz Kurban Bayram tatilini frsat bilerek anlurfaya geliyor. Özellikle Göbeklitepe bata olmak üzere Halfeti, Balklgöl ve Harran gibi mekanlar misafirlerin en çok ziyaret ettii yerler olarak dikkat çekiyor. ifadelerini kulland.

Halfeti Tekneciler Kooperatifi Bakan Cengiz Yener ise bayramda nedeniyle younluk yaadklarn belirtti.

Ziyaretçiler nedeniyle esnafn da yüzünün güldüünü aktaran Yener, salgn nedeniyle yaanan durgunluun yerini younluun almasndan mutluluk duyduklarn söyledi.

Ailesiyle Gümühaneden gelen Enes Akyol, bayram tatili dolayyla Güneydou turu düzenlediklerini belirterek, Tur kapsamnda anlurfa, Diyarbakr ve Mardini gezdik. anlurfa uzun bir zamandr gelmek istediim bir yerdi, ilerden dolay frsat bulamamtm. Bu bayramda gelmek nasip oldu, özellikle Göbeklitepe çok önemli bir yer, gördük, gezdik. Yarn Harran sonra da Gaziantepe gideceiz. Bayram tatili bizim iyi bir frsat oldu.

ADIYAMAN

Adyamann Kahta snrlar içerisinde bulunan UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Danda da Kurban Bayramyla birlikte younluk artt.

Normallemeyle birlikte günde bin kiiyi arlayan Nemrut Da, bayram tatiliyle bu sayy daha da yukarlara tam durumda. Yerli ve yabanc turistler, Nemrut Dana yaptklar 800 metrelik trmann ardndan günein douunu yada batn izleyerek o anlar ölümsüzletiriyor.

Kommagene Krall bata olmak üzere birçok medeniyete ev sahiplii yapan Perre Antik Kenti de kente gelen ziyaretçilerin gezdikleri dier bir adres.

Ziyaretçilerden Orhan Onart, bayram tatili için Bursadan Adyamana geldiklerini belirterek, kentin tarihi dokusundan etkilendiklerini belirtti.

Bölgeyi herkesin gezmesi gerektiini aktaran Onart, Perre Antik Kentine daha önce gelmemitim, buraya ilk kez geliyorum. çok güzel herkesi buraya gelmeye davet ediyorum. Buras Kommagene Krallnn kalnts, çok büyüleyici. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git