Mardin'de damda sinema keyfi

Farklı sanat dallarına ilgi duyan gençlerin bir araya gelerek kurduğu 13 Metrekare Sanat Kolektifi, Mardinli sanatseverlere ve kentin ziyaretçilerine her çarşamba akşamı nostalji yaşatarak tarihi bir kahvehanenin damında film izleme imkanı sunuyor.

Haberler 27.07.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde sanatseverler, fotoraf, heykel ve görsel öyküleme gibi farkl sanat dallarna ilgi duyan gençler tarafndan açk havada izlenime sunulan filmleri izlerken damda sinema nostaljisini de yayor.

13 Metrekare Sanat Kolektifi üyelerinin, tarihi Marangozcular Kahvehanesinin damnda açk havada geçen haziran aynda balatt film gösterimlerine Mardinli sanatseverler youn ilgi gösteriyor.

Ortadou arlkl sinema filmlerinin gösterildii tarihi kahvehaneye gelenler son olarak Nacer Khemirin yönettii BabAziz filmini izledi.

13 Metrekare Sanat Kolektifi üyelerinden Canan Budak, yapt açklamada, dört arkada baladklar çalmalarnda gün geçtikçe saylarnn arttn söyledi.

Geçmite sinema filmlerinin açk havada izlendiini anmsatan Budak, kentteki sinemalarn tümünün kapal alanda olduunu dile getirdi.

Film gösterimlerini her çaramba akam açk havada yaptklarn aktaran Budak, Birçok insan seyretmeye geliyor. Haziran aynda faaliyete baladk, ekim ayna kadar burada film gösterimleri devam edecek. dedi.

- Ortadou sinemasndan esintiler

Üyelerden Ömer Klç da eskiden Mardinde filmlerin damlarda izlendiini ve tekrar o duyguyu canlandrmak istediklerini anlatt.

Mezopotamya Ovasna yaslanarak, Mardin Kalesi karsnda gece görüntüsüyle açk hava sinemas yaptklarn vurgulayan Klç, öyle konutu:

çok güzel bir ilgi var, insanlara nostaljik bir hava yaratyor. Özellikle seçtiimiz filmler Ortadou filmleri. u anda, Ortadou sinemas üzerinde duruyoruz. Peki imdi Nereye? filmiyle balad bir Lübnan filmiydi. Bu gece de BabAziz filmi; bir dervi ve torunun hikayesini ele alan bir film. Srtmz uçsuz bucaksz Mezopotamya Ovasna dönüp Ortadou sinemasn, gerçekliimizi izliyoruz. Sa olsun toplumdan da güzel bir destek var. nsanlar buraya geliyor, gün geçtikçe çoalyoruz.

- Alveri merkezleri yerine damlarda izlemek çok daha güzel

Filmi izlemeye gelen vatandalardan aha Kele ise otantik bir ortamda çok keyifli ve güzel bir duygu yaadklarn kaydetti.

Kele, Sinemay bu ekilde izlemek çok daha keyifli. Alveri merkezlerinde sinema izlemek yerine damlarda izlemek çok daha güzel. deerlendirmesinde bulundu.

Esra Gökçe de 20 gün önce gezmek amacyla geldii Mardine hayran kaldn belirtti.

Tesadüfen karlat bu film gösterimine de hayran kaldn anlatan Gökçe, Annem her zaman bahsederdi; çocukluumda, damlarn üzerinde sinema izlerdik diye. çok otantik, güzel, heyecanl. Burada yaadm günleri hiç unutmayacam. Bu da benim için çok güzel bir an oldu. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git