Mazeret tayini!

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği 1. aşama başvurularını 2-7 Ocak 2020'de alacak, atamalar ise 17 Ocak'ta yapılacak. Bu başvuruda, sözleşmeliden kadroya geçen öğretmenlere de özür tayini hakkı verildi.

Haberler 21.12.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) 2020 yaryl tatili kadrolu öretmenlerin aile birlii, salk, can güvenlii mazeretleri ve engellilik durumu ile dier nedenlere bal yer deitirme duyurusu yaymland.

MEBin internet sitesinden yaymlanan duyuruya göre, 1. aama bavurular 2-7 Ocak 2020de alnacak. Tercihlerin yaplmas ve onay süreci 10-16 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekletirilecek.

Atamalar 17 Ocak 2020de, tebligat ve iliik kesme ilemleri ise 20 Ocak 2020den itibaren yaplacak.

Bu bavurularda 652 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4üncü maddesi kapsamnda sözlemeli öretmen olarak görev yapmakta iken sözleme gerei 3 yllk çalma süresini tamamlayp öretmen kadrolarna atananlara da özür tayini hakk tannd.

- Eitim kurumlar ilan edilecek

Alanlar itibaryla norm kadro aç bulunan eitim kurumlarnn tamam ile muhtemel boalacak eitim kurumlar, Bakanln http://personel.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek öretmenlerin tercihlerine açlacak.

Yer deitirmeler bilgisayar ortamnda hizmet puan üstünlüü esasna göre yaplacak. Hizmet puannn hesabnda yer deitirme bavurularnn son günü, hizmet süresinin hesabnda ise 29 ubat 2020 tarihi esas alnacak.

Salk durumu veya can güvenlii mazereti ile engellilik durumuna veya dier

nedenlere bal olarak yer deitirme bavurusunda bulunan ve bu uygun görülen öretmenlerin talebi halinde öretmen olan eleri de yer deitirme bavurusunda bulunabilecek.

Bavurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerindeki bavuru formu doldurularak yaplacak ve belgeler eitim kurumu müdürlüüne teslim edilecek.

Yurt dnda görevlendirilenler ile aylksz izinli olan öretmenlerden yurt d görev sürelerinin veya izinlerinin 3 ubat 2020 tarihine kadar sona ereceini belgelendirenler, dier artlar da tamalar kaydyla yer deitirme bavurusunda bulunabilecek.

Bu kapsamda yer deiiklii yaplanlardan en geç 7 ubat 2020ye kadar görevine balamayanlarn atamalar iptal edilecek.

Yer deitirme sürecinde yaplan ilemlerle ilgili gerçee aykr beyanda bulunan öretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu bavurular onaylayan sorumlular hakknda yasal ilem yaplacak.

Ana Sayfaya Git