Müge Anlı: Burası BM değil, özür dilemem!

Programına telefonla bağlanan bir kadını Zazaca konuştuğu için yayından alan Müge Anlı, "Zazalardan özür dile" çağrısına yanıt verdi: "Burası Birleşmiş Milletler değil. Biz Türkçe yayın yapıyoruz. Özür dilemem!

Haberler 29.10.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müge Anl, Zazaca tartmasn, bugün ATVde yaynlanan programnda yapt açklamayla yeniden alevlendirdi. AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz dahil çeitli kesimlerden Zazalardan özür dile çars gelirken, Müge Anl Özür dile diyorlar, ben özür dilemem! Neden dilemem biliyor musunuz, çünkü bir ey söylemedim dedi.

Anl kendisine gelen eletirilere, canl yaynda u yant verdi:

Keke ben bu dili bilseydim ama bu durumun benimle de alakas yok, yukarda rejinin bilmesi lazm ama buras Birlemi Milletler deil. Burada her dilden tercüman yok yani. Keke böyle bir imknmz olsayd. Bu Zazacaya kar yaplm bir ey deil. Biz Türkçe yayn yapyoruz. Önceden planlanm bir ey olsayd yine tercüman tutardk. Yarn bir gün bir ey söylese, kurumlarmz hakknda olumsuz konusa bu sefer de Böyle konuturttunuz diyeceksiniz. Ne yapabilirim? Siz kendinizi benim yerime koyun. Empati denilen ey budur yani. u insanlara yardm etmekten baka ne gibi bir gayemiz var?

NE OLMUTU?

ATVde geçen hafta yaynlanan Müge Anlnn programnda, Siverekten canl yayna balanan bir kadn Zazaca konumaya balad. Stüdyodaki konuk yant verirken, konumalar çevirebileceini söyledi. Ancak önce kadnn sesi biplendi, sonra konuma kesildi. Yaplan yaynda, programa konuk olan kii söylediklerini çevirmeden önce Zazaca konuabiliyor muyum? sorusu ise dikkat çekti. Programda bulunan kiinin söyleneni çevirebilirim demesinin üzerine Anl, Anlamadmz bir eyi yayna vermemizin bir anlam yok yantn verdi. Zazaca konuan kadnn söylediklerinin çevrilmesi üzerine telefon balants tamamen kesildi.

Ana Sayfaya Git