Ölü sayısı 47 oldu

Yılbaşı öncesi 10 ilde sahte içkiden zehirlenen 47 kişi yaşamını yitirdi. 22 kişiyle en fazla ölümün yaşandığı İstanbul’da 16 kişinin hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin yurt genelinde düzenlediği operasyonlarda ise yüklü miktarda sahte içki ele geçirildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haberler 18.12.2021 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yaklaan ylba öncesi yurdun baz illerinden sahte içkiden ölüm haberleri gelmeye balad. u ana kadar stanbul, Gaziantep, Kahramanmara, Sivas, Yalova, Erzincan, Aksaray, Mersin, Kocaeli ve Zonguldakta 47 kii yaamn yitirdi. En fazla ölüm ise stanbulda yaand. stanbul Valilii, 11i yabanc 22 kiinin öldüünü, hastanede tedavi gören 5i yabanc, 16 kiinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiini açklad. stanbulu 4er ölümle Gaziantep, Sivas ve Kahramanmara takip etti.

Yaanan zehirlenme vakalarnn ardndan güvenlik güçleri, yurt genelinde sahte ve kaçak içkiye yönelik denetimlerini arttrd, operasyonlar düzenledi. çki imal edilen kaçak imalathaneler ile sahte içki ve etil alkol sat yaplan adreslere basknlar yapld. çok sayda kii gözaltna alnd.

81 LDE E ZAMANLI ZEHR OPERASYONU

Emniyet Genel Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakanl ekiplerince önceki gün 81 ilde yaplan e zamanl operasyonda, 84 bin 467 litre, 3 bin 443 ie sahte ve kaçak içki ele geçirildi. Operasyonda 85 kii de gözaltna alnd.

7 BN 150 LTRE çKY YILBAINDA PYASAYA SÜRECEKLERD

stanbul l Jandarma Komutanl tarafndan Avclarda Mustafa Kemal Paa Mahallesindeki bir depoya yaplan basknda ise 2 kii sahte içki üretirken suçüstü yakaland. 3 bin litre viski, 2 bin litre etil alkol, bin litre votka, 750 litre cin, 400 litre rak, 2 etil alkol ayrtrmada kullanlan damtma kazan, 1 kartrc, 1 alkolmetre ile alkol üretiminde kullanlan malzemeler ele geçirildi. üpheliler sorgularnda 7 bin 150 litre sahte içkiyi ylbanda piyasaya süreceklerini söyledi. üphelilerin, metil alkolü etil alkole çevirdikleri, elde ettikleri etil alkolü piyasada bulunan orijinal ie ve etiketlerin birebir aynsn yaparak içki sat yapan yerlere datm yapmak için ieledikleri belirlendi.

L L SAHTE çKDEN ÖLÜMLER

* stanbulda sahte içkiden zehirlendikleri üphesiyle hastaneye bavuran 46 kiiden 11i yabanc uyruklu, 22 kii yaamn yitirdi. 5i yabanc 16 kiinin ise hayati tehlikelerinin sürdüü bildirildi.

* Gaziantepin Nizip ilçesinde, sahte içkiden zehirlenen Yunus Yurtseven, Erol Cengiz, Özgür Türkmen ve Mustafa Pak yaamn yitirdi, 6 kiinin tedavisi sürüyor.

* Kahramanmarata ahin Büyüksakall (55), Abdullah çam (62), Ali Kalayc (71) ve Aytekin Karagenç (65) yaamn yitirdi, 3 kiinin tedavisine devam ediliyor.

* Sivasn Zara ilçesinde Cevdet Aydn, akir Delikta (32), Bülent Ekici (62) ve Güler Klç (42) yaamn yitirmiti. Hastanede 3 kiinin tedavisi sürüyor.

* Yalovann çnarck ilçesinde Ekrem Tekin ile Metin Yazgan, sahte içki içtikten sonra hayatn kaybetti.

* Erzincanda Hasan Baer (72) ve Aydn Güler de (63) öldü, 3 kiinin tedavisine devam ediliyor.

* Aksarayda 2 çocuk babas Erkan Partal (56), yaamn yitirdi.

* Mersinde sahte içki içen Ali Eser (57) öldü, 2 arkada tedaviye alnd.

*Kocaelinin Kartepe ilçesinde sahte içkiden zehirlendii iddia edilen Metin Kahraman (48) yaamn yitirdi.

* Zonguldakta sahte içkiden zehirlendikleri iddiasyla hastaneye kaldrlan 4 kiiden Mehmet Bakan (47) yaamn yitirdi.

Ana Sayfaya Git