PKK'ya darbe!

PKK/KCK faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda, "KCK-Türkiye Meclisi " içerisinde üst düzey faaliyet gösterdiği belirlenen 5 örgüt üyesi yakalandı.

Haberler 31.12.2016 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl yetkililerinden alnan bilgiye göre, terörle mücadele ekiplerinin Türkiye genelinde yürüttüü operasyonlarda, KCK-Türkiye Meclisi içerisinde üst düzey faaliyet yürüttüü tespit edilen H.A. (34), S.A. (35) ve M.Ö. (41) Diyarbakr, B.A. (42) Antalya, E.A (45) ise anlurfada gözaltna alnd.

PKKNIN BÖLGE KOMUTANLARI

H.Ann KCK sözde Kürdistan sözcülerinden olduu, daha önce Suriye/Kamlda örgütün haber ajans ANHAda sorumlu düzeyde faaliyet gösterdii, S.Ann KCK sözde Kürdistan saha sözcüleri arasnda yer ald, nisanda örgüt üst yöneticileriyle görümek üzere Kandile gittii, Diyarbakrdan 13 Kasmda Erbile hava yoluyla geçtii ve 18 Kasmda Habur snr kapsndan Türkiyeye giri yapt, E.Ann ise KCK sözde Diyarbakr sorumlusu olduu ve martta örgütsel temaslarda bulunmak üzere Kandile gittii tespit edildi.

Ocak 2016da örgütsel amaçla Irak/Erbile gittii belirlenen B.A. ile M.A. ve dier 3 teröristin ayn zamanda silahl terör örgütü kurma yönetme ve silahl terör örgütüne üye olma suçlarndan dosyalarnn bulunduu da kaydedildi.

BÖLGEDEK OPERASYONLAR

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmede, yurt içinde PKKya kar sürdürülen mücadeleye ilikin bilgi verildi.

Buna göre, PKKl teröristlerce özellikle Hakkari, rnak, Diyarbakr, Mardin ve Bitliste sürekli barnma alan ve geçi güzergah olarak kullanlan alanlarn temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarnn k tertiplenmesinin kstlanmas amacyla balatlan operasyonlar sürüyor.

Bu kapsamda, Diyarbakrn Lice ve Bitlisin Tatvan ilçelerinde yürütülen operasyonlarda, 23 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 22 el yapm patlayc, 14 piyade tüfei, 7 tabanca, 6 av tüfei, bir makineli tüfek, 140 kilogram amonyum nitrat, çok miktarda deiik çap ve cinste mühimmat ile bomba yapmnda kullanlan kablo, fünye ve patlayc madde ele geçirildi.

rnakn Uludere ilçesinde bir, Siirtin Eruh ilçesinde 2 maara, Mardinin Mazda ilçesi Konur Mahallesinde bir snak, Batmann Sason ilçesi Kelhasan Köyü, Yamaçl Tepe bölgesinde 2 snak, Tuncelinin Hozat ilçesi Aaavaliler Mahallesinde bir snak olmak üzere toplam 7 maara ve snaa operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, çok miktarda yaam malzemesi, gda maddesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

TUNCELDEK SORUTURMA

Dün, zorlu hava ve arazi koullarnda, Tunceli krsalna operasyon düzenlendi. Operasyonda, DHKP-C mensubu 2 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 2016 yl nisan ayndan bugüne kadar düzenlenen operasyonlarla DHKP-Cnin 16 teröristten oluan grubu, Tunceli krsalndan temizlendi.

Örgütün lider kadrosunda ve çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde yer alan teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu, gri listede yer alan sözde Kzltepe YPS sorumlusu bir terörist yakaland.

PKKnn, en önemli finansal kaynaklarndan olan uyuturucu üretim, ticareti ve kaçakçlk ile mücadeleye yönelik yürütülen operasyonlar ve hudut hattnda alnan tedbirler çerçevesinde, bir ton kenevir, 240 kilogram kubar esrar, 45 kilogram toz esrar ve 539 bin 790 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git