Sanat sokağı ilgi odağı oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sanat Sokağı'nda açtığı çinicilik ve duvar süsleme sanat atölyesi ile geleneksel sanatları yaşatmaya devam ediyor.

Haberler 21.08.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültürel belediyecilik kapsamnda çalmalarn sürdüren Büyükehir Belediyesi, Sanat Sokanda açt kurslarla gençleri el sanatlar ile buluturuyor. Büyükehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Bakanl tarafndan her yl ücretsiz olarak devam eden çinicilik ve duvar süsleme atölyesi, youn ilgi görüyor. Sürdürülen kurslar kapsamnda bu sezon da yaklak 200 kii çinicilik ve duvar süsleme sanat eitimi alyor. Gün geçtikçe ilginin artmas üzerine ikinci çini atölyesi de açlarak hizmete sunuldu.

Kursiyerlerle birlikte hünerlerini sergilediklerini söyleyen çinicilik kursu eitmeni rfan Hartavi, çinicilik ve duvar süsleme sanat kurslarna katlan kursiyerler bo zamanlarn iyi bir ekilde deerlendiriyor. Hem yeni eyler öreniyor, hem de güzel vakit geçiriyorlar. Farkl alanlarda kurslarmz da mevcuttur. Kursiyerlerle birlikte hem kendi çalmalarmz hem de ortak çalmalarmz yapyoruz. Büyük projeleri bir araya getiriyoruz. Kurslarmz sonunda baarl olan kursiyerlerimize Milli Eitim Bakanl onayl sertifika verilecek dedi.

Ayrca kurslarn devam ettii Sanat Sokanda Hüsn-i Hat, Ebru, Tezhip, Kaligrafi, Duvar Süslemecilii ve Modern Ebru Dallarnda her yl ücretsiz kurslar gerçekletiriliyor.

Ana Sayfaya Git