"Sosyal medya hesaplarınızdan sizi dinliyorlar"

SOSYAL medya üzerinde "Cezeri Siber Güvenlik Akademisi" adıyla örgütlenen "beyaz şapkalı" hackerlar, KKTC'de üniversite öğrencilerine konferans verdi.

Haberler 30.03.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SOSYAL medya üzerinde Cezeri Siber Güvenlik Akademisi adyla örgütlenen beyaz apkal hackerlar, KKTCde üniversite örencilerine konferans verdi. 2 gün süren konferansta örencilere siber savala ilgili bilgiler verilirken, yaplan pratik uygulamalarla kötü niyetli hackerlarn izledikleri yöntemlerden bazlar örencilere gösterildi. Cezeri Siber Güvenlik Akademisinin kurucusu, bilgi güvenlii uzman Osman Doan, sosyal medya hesaplarnn bizi dinlediini belirterek, 2 kadn, alacaklar bir çanta markas ile konuuyor. Kullandklar telefonda yüklü olan baz sosyal medya hesaplar mikrofon ve hoparlörü kullanabildii için, kelimeleri yakalayabilen sistem bir süre sonra o sosyal medya hesabnda kiiye almak istedii çantayla ilgili reklamlar paylayor. Bu yaplanlarn en basiti dedi.

BEYAZ APKALI HACKERLARDAN OLUUYOR

Sosyal medya üzerinde birbirlerini tanyarak Cezeri Siber Güvenlik Akademisi adyla bir araya gelen hackerlar kendilerini Beyaz apkal hackerlar olarak adlandryorlar. Birçounun kendi siber güvenlik irketi bulunan, bir ksm çeitli firmalarda siber güvenlik uzman olarak çalan hackerlar, internet üzerinde firmalara ait sitelerin, kötü niyetli kiilerin kullanabilecei açklarn bularak, firmalara raporlayarak haber veriyorlar. Tamamen gönüllü olarak çaltklarn söyleyen grubun kurucusu Osman Doan, kendi balarna kaldklarnda siyah hacker haline gelebilecek kiilere, eitim vererek birer güvenlik uzman olmalarn saladklarn belirtiyor.

BLM KURGU FLM DEL HAYATIN GERçEKLER

Girne Amerikan Üniversitesinde ögrencilerin büyük ilgi gösterdii konferansta grup üyeleri örencileri internetin karanlk taraf ile ilgili uyarlarda bulundu. Kötü niyetli hackerlarn kulland yöntemlerin anlatld konferansta yaplan baz örnek uygulamalarla, uyarlarn bilim kurgu filmi senaryosu olmad, hayatn gerçekleri olduu örencilere anlatld.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI BZ DNLYOR

Grubun kurusucu Osman Doan, özellikle cep telefonlarna yüklediimiz baz uygulamalarn kullanc için tehlikeli olabilecei belirterek 2 kadn alacaklar bir çanta markasyla ilgili birbirleriyle konuuyorlar. O srada yanlarnda bulunan akll cep telefonlarnda yüklü olan baz sosyal medya hesaplar, yazlm özellikleri nedeniyle mikrofon ve hoparlrleri kullanabiliyor. Bu konumann ardndan iki kadna o sosyal medya hesaplarna açtklarnda konutuklar çanta markas ile ilgili reklamlar gelebiliyor. Yaplanlarn en basiti ve zararsz bu dedi.

NTERNET ÜZERNDE SAHTE PROPAGANDA EN BÜYÜK PATLAYICIDAN DAHA TEHLKEL

Öte yandan konferansta konuan Kurumsal leitim Direktörü Ufuk man, günümüzde teröristlerin kontrol ettikleri sosyal medya ile yeni bir silaha kavutuklarn belirterek Propaganda öyle bir güce sahip ki bazen en büyük patlaycdan bile daha etkili bir güce sahip olabiliyor. Sofistike edilmi propaganda ve bilgi kirlilii karmza siber terör olarak çkyor. Özellikle terör örgütlerinin propaganda için sosyal medya üzerinden yaynladklar, insanlar korkutan videolarn büyük bölümünün, özel ortamlarda deiik tekniklerle çekilmi sahte videolar olduu anlalmt dedi.

SBER GÜVENLK STRATEJK YOL HARTASININ GENLETLMES ÖNEML

stanbulda bir belediyede siber güvenlik uzman olarak çalan Mahir Yüksel ise Türkiyede 2016-2019 ikinci ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem plan yaynland. Siber güvenlik stratejisinin belirlenmesi yol haritasnn çkarlmas, yurt dnda baz modellerin incelenmesi yol haritasnn geniletilmesi gekeriyor dedi.

HACKERLAR OTEL MÜTERLERN ODALARINA KLTLYEBLYOR

Öte yandan siber güvenlik irketi bulunan Kenan Abdullaholu da nesnelerin interneti denen yeni uygulamann getirdii tehlikelere deinerek Artk yeni nesil televizyon ve buzdolap, elektrikli süpürgeler internete balanabiliyor. Bu cihazlar kötü niyetli kiiler tarafndan uzaktan eriimle bize kar silah haline getirilebiliyor. Örnein yurt dnda yaanan bir olayda, otel müterileri uzaktan eriimle otel kaplar kilitlenerek içerde mahsur kald ve otel iletmesi ancak fidye ödeyerek kaplar açtrabildi. Yaadmz dünya böyle bir dünya dedi

Ana Sayfaya Git