STK'ların ziyareti!

Elazığ'ın Keban ve Ağın ilçelerinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler, HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerle görüştü, desteklerini iletti.

Haberler 07.12.2019 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balattklar oturma eylemi, 95inci gününde destek ziyaretleriyle devam etti.

Elazn Keban ve An ilçelerinden gelen sivil toplum kuruluu temsilcileri ile ehit yaknlar ve gazilerin de bulunduu grup, bekleyiini sürdüren aileleri ziyaret etti, desteklerini iletti.

Ziyarette duygulu anlar yaand.

Grup adna açklama yapan Veysel Doan, evlatlar için gece gündüz demeden direnen anneleri desteklemek için geldiklerini söyledi.

Onlarn yalnz olmadklarn, arkalarnda milyonlarca insann kendilerine destek verdiini bilmeleri için buradayz. Onlarn acs bizim acmz, gözyalar bizim gözyamz, evlatlar bizim evlatlarmzdr. diyen Doan, çocuklarna kavuana kadar ailelere desteklerinin süreceini belirtti.

Andan gelen ehit babas Bünyamin Uzun da balattklar eylemden dolay aileleri tebrik ettiklerini söyledi.

ehit babas olduunu, evladn kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaadn ifade eden Uzun, teröre tepkisini dile getirdi.

Uzun, Evlat acsnn bizlerden neler alp götürdüünü biliyoruz. Terörün; annelerin vatan, millet, bayrak ve evlat sevgisiyle, Allaha olan inançlaryla biteceine inanyoruz. Bu mücadelelerini destekliyoruz. nallah mutlu sona ulaacaklarna inanyoruz. Allaha emanet olsunlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git