Sürecle ilgisi yok!

'Süresiz nafaka'nın adil olmadığını iddia eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'alt-üst sınır' belirlendiğini ve yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Gül, yıllar sonra Abdullah Öcalan'a avukat yasağının kaldırılması için de "Çözüm süreciyle bir ilgisi yok. İstanbul seçimiyle de alakası yok" açıklamasında bulundu. Af için de "Partimizin vereceği bir karar" yorumunu yaptı.

Haberler 25.05.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, adalet reformu için tüm bölgelerde anket çalmas yaptklarn söyledi. Kiisel özgürlüklerin geniletilmesinin yansra yarg paketlerinin, reformlarn ortaya çkaca bir yol haritas ortaya koyacaklarn belirten Gül Reformda yazl bir kanun metni olmayacak, yol haritas, irade beyanlar olacak dedi.

Gül, Avrupa Birliiyle vize muafiyeti görümelerinin kritik bal olan terörle mücadele yasasnda deiiklik üzerinde çaltklarn da söyledi. Gül, Terörle mücadeleyi zaafa uratmadan ifade özgürlüüyle ilgili olumlu admlar üzerinde çalyoruz, onlar gündeme alacaz açklamasn yapt.

Gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlayan Gül, özetle unlar söyledi:

YSKNN STANBULDA PTAL KARARI: YSK karar ile konuuyor. Daha gerekçe paylalmadan herkes karar yerden yere vurdu. Bundan sonra gerekçe üzerinden elbette hukuki deerlendirmeler yaplacaktr. YSK kararn vermi, sözünü söylemitir. Bundan sonra sözünü söyleyecek olan stanbul halkdr. Herkes halkn hakemliine sayg duyacak.

AF: Bu konu Meclisin takdirinde olan bir husus. MHPnin teklifi de bir aftan öte infaza ilikin birtakm öneriler ihtiva ediyordu. Bu konu ne ekilde olur, gündeme gelir mi, dorudan parti yönetimimizin, grubunun verecei bir karar. Dolaysyla u an Meclis gündeminde öyle bir teklif yok..

ÖCALANIN AVUKATLARIYLA GÖRÜMES: (2 Mays ve 22 Mays görümeleri) Bunun çözüm süreciyle bir ilgisi yok. Yeniden bir çözüm süreci balyor eklinde bir deerlendirme yaplamaz. stanbul seçimleriyle de bir alakas yok. Nitekim ocak ayyd yanl hatrlamyorsam, ailesi ile görütü. Uzun zamandr görümüyordu. Avukat ile ilgi konu da mahkemece hukuki bir engel vard, bu engel, karar infaz hakimliinin kararna yaplan itirazla Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kaldrld. Konuda hukuki engel kaldrlm oldu. Bu çerçevede yaplan bir görümedir, ziyarettir. Bunu bir seçimle de badatrmann gerei yok. Mahkemece verilmi bir görüme, bir avukatla yaplan görüme çerçevesindeki bir süreçtir.

(Periyodik olarak devam edecek mi? sorusu üzerine) Dün (22 Mays) yine bir görüme oldu. lgili makamlar elbette cezaevinin durumu, hukukun, mevzuatn gerektirdii ölçüler çerçevesinde bunlar takdir edecektir.

ADALET REFORMU: Güven veren adalet mottosuyla, katlmc bir anlayla hazrlanyoruz. Yargnn temel meselelerini konu ettik. Bu reform, 82 milyona uygulanacak. 82 milyon bir söz söylesin istedik. Yedi bölgede vatandamza anket yaptk. Nasl bir yarg, nasl bir reform Toplumun her kesimine, barolara sorduk. Daha güzel fikirlerin çkmasna vesile oldu. Bu reform ne ilktir, ne sondur. Darbe giriiminden çktk ülke olarak. Bundan sonra kiisel özgürlüklerin daha da geniletilmesi, yarg paketlerinin, reformlarn ortaya çkaca bir yol haritas ortaya koyacaz. Reformda yazl bir kanun metni olmayacak; yol haritas olacak; irade beyanlar olacak. Vizyonumuzu ortaya koyacaz.

NAFAKA: Gerçekten adil deil. Bir nafakann süreli ya da objektif kriterlerle hakkaniyet ve adalet ölçüsü içerisinde düzenlenmesi gerekir. Bu konuda çalmalar da var. Alt üst snr konusunda teknik çalmalar bakanlkça tamamlanmak üzere. En makul düzenleme ortaya çkacaktr. Temel hassasiyetimiz bir düzenleme getirirken taraflardan birine yeni maduriyet alanlar oluturmamak. Amacmz, aile hukukundan kaynakl uyumazlklarn çözümünde taraflarn örselenmemesi. Taraflar ve çocuklar örselemeden bu süreç bir an evvel en makul sürede nasl tamamlanr da taraflar yara almaz Boanyor, kopmak istiyor ve ölene kadar ona bir ödeme yapyorsunuz. Bir ekilde bir irtibatnz oluyor. Bu daha farkl sorunlara da sebep oluyor.

HAYVAN HAKLARI KANUNU: Türk Ceza Kanunu yönüyle çaltk. Kanunun uygulaycs Orman Bakanl. çünkü pet shoplar, barnaklar var. Biz sahipli sahipsiz hayvanlarn tümü için suç olmas yönüyle önerilerimizi çalp verdik Meclise. Meclis bir komisyon da kurdu. O hususta da gerekli düzenleme çkacaktr.

Ana Sayfaya Git