TEKNOFEST Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması'na son başvuru 15 Mart'ta

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması'nda son başvuru tarihi 15 Mart olurken, yarışmada dereceye girenler toplam 110 bin liralık ödülün sahibi olacak.

Haberler 15.03.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TEKNOFEST açklamasna göre, yarmada hzl, güvenilir ve yenilikçi bir anlayla gelitirilen, sanayide yaanan dijital dönüüme uyumlu projeler yaracak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanl yürütücülüünde gerçekletirilen yarma ile gençlerin milli teknoloji üretme ve gelitirme konusunda ilgilerinin arttrlmas hedefleniyor.

Yarmayla imalat sanayinde üretim, planlama, stok yönetimi, tedarik, pazarlama, yönetim ve karar destek, lojistik, enerji kullanm gibi üretim süreçlerinde verimlilik, kalite, hz, esneklik art salanmas amaçlanyor.

Lise takmlarnn katlabildii Temel Kategoride yarmaclarn güdümlü robot elle ve onay butonu vastas ile gerektiinde kontrol edilerek verilen görevleri tamamlamalar bekleniyor. leri Kategoride ise yarmaclardan belirlenen parkurun haritasnn çkarlmas, karekodlar vastas ile doru noktaya giden yolun teyidi, hz kontrolü ile rampa çk ve inii salanarak parkuru tamamlamas isteniyor. Son bavuru tarihinin 15 Mart olduu yarmada dereceye girenler toplam 110 bin liralk ödülün sahibi olacak.

#MLLTEKNOLOJHAMLES YOLUNDA GENçLERE DESTEE DEVAM

Yola çkt günden bugüne toplumun tamamnda teknoloji ve bilim konusunda farkndalk oluturmay, Türkiyenin bilim ve mühendislik alanlarnda yetimi insan kaynan artrmay hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin gelecein teknolojileri üzerinde çalmalarn desteklemeye devam ediyor. Gençlerin milli teknoloji üretme ve gelitirme konusunda ilgilerinin arttrlmas hedeflenerek bu alanlarda çalan binlerce gencin projesine destek olmak için bu yl ön eleme aamasn geçen takmlara toplamda 7 Milyon TLnin üzerinde malzeme destei salanyor.

TEKNOFESTte yarp dereceye girmeye hak kazanan takmlar ise 5 Milyon TLnin üzerinde ödülün sahibi olacak.

Ana Sayfaya Git