Türkiye Diyanet Vakfı, tüm illerde kurban bağış standı açacak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurban bağışlarını rahatlıkla yapabilmeleri için tüm illerde stant kuracak.

Haberler 21.06.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vakfn Türkiye genelindeki 1003 ubesinin çalanlar, kentlerin önemli merkezlerine stant açarak vekalet yoluyla kurban ba alacak ve vatandalar kurban çalmalar hakknda bilgilendirecek.

TDV Mütevelli Heyeti 2. Bakan hsan Açk, Diyanet leri Bakanlyla birlikte Kurbann Payla Kardeinle Yaknla temasyla vekalet yoluyla kurban kesim çalmalarn yurt içi ve yurt dnda sürdüreceklerini söyledi.

Hayrseverlerin birçok kanaldan TDVye kurban banda bulunabileceini belirten Açk, öyle devam etti:

Yarm asra yakn süredir gerçekletirdii faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan vakfmz bu Kurban Bayramnda da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yan sra bayram sevincini mazlum ve madur corafyalara tayacak. Hz. brahimin sadakati, Hz. smailin teslimiyetinin tezahürü olan ve yeryüzündeki bütün kardelerimizi birbirine yaknlatran kurban ibadeti sayesinde adn bile duymadmz ülkelerde hiç görmediimiz ve tanmadmz kardelerimize hayrsever halkmzn yardm elini uzatyoruz. Her aamasn büyük bir hassasiyetle takip ettiimiz ve slami usullere uygun olarak kestiimiz kurban balar konusunda her türlü ayrnty düünerek vatandalarmzn kolayca ba yapabilecei ortamlar hazrlyoruz.

ÖNÜMÜZDEK GÜNLERDE 81 L VE 922 LçEDE STANT KURULUMLARI TAMAMLANMI OLACAK

Açk, vatandalarn il ve ilçelerdeki merkezi noktalarda kolaylkla ulaabilecei ba stantlar kurduklarn bildirerek, Vatandalarmz, bu stantlarda görevlilerimizle iletiime geçerek kurban çalmalarmz hakknda merak ettikleri hususlar örenebilecek. Vatandalarmz, önceki yllarda kurduumuz ba stantlarna çok büyük ilgi göstermiti. Bu yl da o ilgiyi bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde 81 il ve 922 ilçede stant kurulumlar tamamlanm olacak. ifadelerini kulland.

MLLETMZN EMANETLERN YURT ç VE YURT DIINDA HTYAç SAHPLERNE ULATIRACAIZ

Vakfn 46 yllk tecrübesiyle dier alanlarda olduu gibi vekalet yoluyla kurban kesimi noktasnda da örnek tekil ettiini söyleyen Açk, Milletimizin emanetlerini yurt içi ve yurt dnda ihtiyaç sahiplerine ulatracaz inallah. dedi.

Açk, bu yl kurban kesim bedellerinin yurt içi 1125 lira, yurt d 925 lira olarak belirlendiini hatrlatarak, Vatandalarmz, ba stantlarmzn yan sra www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrim içi ba yapabilir. Ayrca, mobil ba uygulamamzdan kurban vekaletlerini verebilir. Hayrseverler, il ve ilçe müftülükleri, TDV ubeleri, din görevlileri, PTT ubeleri ve bankalar araclyla da vakfn kurban programna katkda bulunabilirler. bilgisini paylat.

Ana Sayfaya Git