Türkiye Kart geliyor

PTT, Türkiye Kart ile farklı şehirlerde aynı ulaşım kartının kullanımını sağlayacak.

Haberler 11.10.2021 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PTT A Genel Müdürü Hakan Gülten Türkiye Kart, farkl ehirlerin kendi içerisinde kulland toplu ulam kartlarnn tek bir ulam kart haline dönümesini salayacak. Birçok belediye ile anlamamz yaptk ve teknik entegrasyonumuzu tamamlam durumdayz. PttAVM.comdaki fahi fiyatlara müdahalelerde bulunmaya devam ediyoruz. lgili satc firmalara gerekli uyarlarmz yapyoruz. Gerektiinde de maazalarmzla ilgili ilemler yapyoruz

PTT A Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kartn, farkl ehirlerin kendi içerisinde kulland toplu ulam kartlarnn tek bir ulam kart haline dönümesini salayacan belirterek, Örnein, stanbulda alm olduunuz bir kartla Konyadaki toplu ulam araçlarna binebileceksiniz. Birçok belediye ile de anlamamz yaptk ve teknik entegrasyonumuzu tamamlam durumdayz. dedi.

Gülten, Ulatrma ve Altyap Bakanlnca düzenlenen 12. Ulatrma ve Haberleme urasndaki PTT standnda, sorular yantlad.

12. Ulatrma ve Haberleme urasnn Türkiyenin ulatrma ve haberleme alanndaki en büyük organizasyonu olduunu, burada yaplan tüm konumalarn ulatrmaya yön vereceini belirten Gülten, Türkiye Kart uygulamasna ilikin u bilgileri verdi:

Türkiye Kart uygulamamz da bir önceki uralarda çokça tartlm ve kararlar alnm bir uygulamamz. Türkiye Kart, farkl ehirlerin kendi içerisinde kulland toplu ulam kartlarnn tek bir ulam kart haline dönümesini salayacak. Örnein, stanbulda alm olduunuz bir kartla Konyadaki toplu ulam araçlarna binebileceksiniz eer Türkiye Kart özellikleri varsa... Türkiyedeki tüm belediyelerimize toplu ulam kartlarnn Türkiye Kart özellii kazanmasn tevik amacyla Bakanlmz bu özellii duyurdu. Tüm belediyelere toplu ulam sistemlerini Türkiye Kartn tarif ettii ema ve teknoloji ile revize edin, bütün kartlar birbirleriyle geçsin diye davet yazsn gönderdi. Bu anlamda destek bekliyoruz. Birçok belediye ile de anlamamz yaptk ve teknik entegrasyonumuzu tamamlam durumdayz. Konyada bu ilemlere baladk. Ulatrma ve Altyap Bakanlmzn yapm olduu tüm toplu ulam kanallarnda Türkiye Kart uygulamasnn geçmesini istiyoruz. Türkiye Kart, kart ynna ve milyonlarca lira masrafn önüne geçecek. Dünyada örnek bir teknoloji.

- çevreci admlarmz atmaya devam ediyoruz

Hakan Gülten, PTTnin 181 yllk bir kurulu olduunu hatrlatarak, Bu sürede dünyann yaam olduu tüm zorluklara adapte olarak hayatta kalmay baarm bir kurumuz. u anda da çevreci uygulamalara ihtiyaç var. çevreyi bir kenara brakrsanz o size kendini hatrlatyor. Biz de bu nedenle çevreci admlarmz atmaya baladk. Yüzde 100 geri dönütürülebilir ambalajlar kullanabiliyoruz. Üzerindeki boyalar da suda çözünebilir. Elektrikli araç kullanmna ve yenilenebilir enerji kullanan araçlar kullanmaya dikkat ediyoruz. Bunlar yaygnlatrmak için de elimizden geleni yapyoruz. dedi.

45 bin çalan ve 5 bin ubeleri olduunu bildiren Gülten, Türkiye genelinde yapm olduumuz tüm uygulamalarn hayata etkisinin benzer sektördeki firmalarn da katlmyla büyük olacana inanyoruz. Scooter uygulamamz var, u an Kadköy ve Üsküdar bölgesinde kullanlyor. Yerli üretim elektrikli araçlar kullanyoruz. Bunlarn hangi fiziksel artlarda kullanmnn daha uygun olduunu aratryoruz, u an pilot bölgelerimizle baladk. Yoku bölgelerde mi, dar sokaklarda m, geni alanlarda m kullanacamzn kararn verdikten sonra Türkiye genelinde yaygnlatracaz. Dünyadaki posta ve kargo teknolojileri nereye gidiyorsa biz de bunu takip etmeye çalyoruz. eklinde konutu.

Gülten, TBMMde kabul edilen Paris klim Anlamasna ilikin, Cumhurbakanmz çevre konusundaki vizyonunu ortaya koydu. Paris klim Anlamasn bir an önce hayata geçirmemiz gerektiini ifade ettiler. Kamu odakl kurumlar olarak bizler de gerekli çalmalar yapyoruz. Bu anlama, içerii itibaryla tek bana çevreci yaklamlar da içermiyor, yannda yapmamz gerekenler var. çerii ve bilgilendirmeleri arkadalarmz incelemeye balad, gerekenleri yapacaz. dedi.

- Fahi fiyatl ürünlere müdahale ediyoruz

PttAVM.comun Türkiyenin ilk pazar yeri uygulamas olduunu anmsatan Gülten, unlar kaydetti:

11 yl önce kurulduunda henüz Türkiyede e-ticaretle ilgili uygulamalar balam deildi. çerii u ekilde; pazar yeri olduu için bize ilgili satc firmalar gelip, kendi maazalarn açp ürünlerini ve fiyatlarn kendisi belirliyor. Ancak biz buradaki fiyatlar incelemeye, varsa fahi fiyatlara müdahalelerde bulunmaya devam ediyoruz. lgili satc firmalara gerekli uyarlarmz yapyoruz. Gerektiinde de maazalarmzla ilgili ilemler yapyoruz ama tabii ki maaza ailemiz çok geni. Bunun içerisinde devlet kurumlarmz da var, özel sektör firmalarmz da var.

Fiyat dengesini salayabilmemiz için biz kendileriyle iletiime geçiyoruz. Hemen hemen tamam bu konuda admlarn atyorlar, gözden kaçan fiyatlamalar varsa düzeltiyorlar. Piyasa artlarnn üzerinde olduunu gördüümüz ürünleri de satta daha geri aamalara çekiyoruz. PttAVMnin tek konusu temel gda maddeleri deil. Elektronikten oto ihtiyaçlarna, ev ihtiyaçlarndan giyime kadar tüm ürünleri bulabileceiniz bir platform. Burada da maazalar hangi ürünlerini hangi fiyatlarla sunuyorsa o ekilde hayatna devam ediyor. Buradaki ürün gam artarak devam edecek. Türkiyedeki e-ticarete inanyoruz, ürün saysnda çinden sonra en üst sralarda olduumuzu düünüyoruz. çok çeitli ürünlerin üretildii bir ülkemiz var. Türk ürünlerinin e-ticaretle dünya pazarlarna sunulacana inanyoruz. Bu konuda çeitli uygulamalarmza devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git