Üç ayların üçüncü kandili: berat

Berat Kandili, 2 Şubat'ta başlayan üç ayların ikincisi olan şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor. "Beraet" kelimesinin kısaltılmış ifadesi olan berat, İslam inancına göre günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor.

Haberler 14.03.2022 - 19:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Berat Kandili, 2 ubatta balayan üç aylarn ikincisi olan aban aynn 15inci gecesine denk geliyor. Beraet kelimesinin ksaltlm ifadesi olan berat, slam inancna göre günahlardan arnma, temize çkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarna geliyor.

Ayrca hicretin ikinci senesi aban aynn 15inci günü, Hazreti Muhammed ziyaret için gittii Beni Seleme yurdundaki mescidde öle namaznn ikinci rekatn klarken, kblenin Mescid-i Aksadan Mescid-i Haram yönünde deitii hakknda ayet indi.

Hazreti Muhammed ile cemaatin bu esnada yönünü Kabeye çevirmesiyle birliin sembolü olan bu tarihi olay, Berat gecesini deerli klan balca nedenlerden birini oluturuyor.

Hazreti Muhammedin, Berat Kandiline ilikin öyle buyurduu ifade ediliyor: aban aynn 15inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasna rahmetiyle tecelli eder ve Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rzk isteyen, rzk vereyim. Yok mu ifa isteyen, ifa vereyim. Yok mu baka istei olan ona da istediini vereyim buyurur.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git