Yapılandırmada taksidi unutma!

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, mükelleflere önemli avantajlar sağlayan yapılandırmanın ilk taksitini ödemesinin 1 Kasım tarihine kadar yapılması gerektiğini hatırlattı. Yaşar, taksitli ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflerin yapılandırmasının bozulmaması için ödeme günlerine dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Haberler 27.10.2021 - 13:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Vergi Dairesi Bakan Ramazan Yaar, mükelleflere önemli avantajlar salayan yaplandrmann ilk taksitini ödemesinin 1 Kasm tarihine kadar yaplmas gerektii uyarsnda bulundu.

Yaar konuya ilikin yaymlad yazl basn açklamasnda u ifadelere yer verdi.

YAPILANDIRMANIN LK TAKSD

Mükelleflerimize çok önemli avantajlar salayan 7326 sayl Yaplandrlma Kanunu bavurular austos ay sonu itibariyle sona ermitir. Kanundan yararlanarak borçlarn yaplandran mükelleflerimizin haklarnn ihlal olmamas için pein ödemeyi tercih edenlerin pein ödemelerini, taksitli ödeme tercih edilmise ise ilk taksitlerini 1 Kasm 2021 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir.

Bunun yannda taksitli ödeme seçeneini tercih eden mükelleflerimizin yaplandrmalarnn bozulmamas için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerektiinden, ikinci taksitlerini de 30 Kasm 2021 tarihine kadar ödemeleri zorunludur.

7326 sayl kanunla yaplandrlan borçlarn pein ödenmesi halinde borçlarn indirimli olarak ödenmesi frsat tannmtr. Pein ödemeyi tercih eden mükelleflerimizin yannda taksitli ödemeyi tercih eden mükelleflerimizin de pein ödeme yapmalar durumunda bu haklardan yararlanmalar mümkündür.

ÖDEMELERN YAPILMASI UYARISI

Söz konusu Kanun ile;

* Pein ödemelerde Y-ÜFE orannda hesaplanan tutardan ayrca %90 indirim yaplmas,

* Pein ödemelerde Trafik para cezalar ve dier idari para cezalarnn asllarnda %25 indirim yaplmas,

* Taksitli ödeme seçenei tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi artyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamnn ödenmesi halinde; Y-ÜFE orannda hesaplanan tutardan ayrca %50 indirim yaplmas,

* Trafik para cezalar ve dier idari para cezalar asllarnda taksitli ödeme seçenei tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi artyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamnn ödenmesi halinde; %12,5 indirim yaplmas,

* Matrah veya vergi artrm sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamnn ilk taksit ödeme süresi içerisinde pein olarak ödenmesi durumunda vergilerden %10 indirim yaplmas gibi çok önemli imkan ve kolaylklar getirilmitir.

Ayrca, COVD-19 pandemisi nedeniyle taksit ödemelerinin kredi kart veya banka kart ile nteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlamal bankalar aracl ile ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi hususunu tekrar hatrlatmak isteriz.

Ana Sayfaya Git