Zonguldak'ta Necla Sağlam'ı öldüren tesisatçıya ağırlaştırılmış müebbet istemi

ZONGULDAK'ta, boğazı kesilerek öldürülen 23 yaşındaki Necla Sağlam'ın cinayet şüphelisi olarak tutuklanan 34 yaşındaki Tolga K. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 20.04.2023 - 19:05 Son Güncelleme : 20.04.2023 - 19:05


Türkiye Taşkömürü Kurumunda memur olan Necla Sağlam, geçen 24 Şubatta yalnız yaşadığı evinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürüldü. Olaydan 21 gün sonra cinayet şüphelisi olarak boya ve tesisat işiyle uğraşan Tolga K., gözaltına alındı. Cinayetten bir kaç gün önce Necla Sağlamın evine su tesisatındaki arızayı gidermek için giden ve olay günü de Necla Sağlamın evinin çevresinde dolaşırken mobese kameralarına yansıyan Tolga K., kuvvetli suç şüphesiyle tutuklandı.
Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığından gelen raporda da Necla Sağlamın tırnaklarından, olayda kullanılan bıçak ve poşetten alınan örneklerin Tolga K.nın DNA örnekleriyle uyuştuğu tespit edildi.
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianame Zonguldak 1inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tolga K. hakkında, Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme ve Geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal etme suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tolga K.nın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.
GEBZEYE SEVK EDİLDİ
Tolga K., geçen 25 Martta Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevinde meyve bıçağıyla boğazını, kollarını ve göğsünü keserek intihara teşebbüs etmişti. Koğuştaki diğer mahkumların engellediği Tolga K., sevk edildiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden 7 Nisanda taburcu edilerek tekrar cezaevine dönmüştü. Geçen 20 Nisanda Sonum Özgecanın katili gibi olacak dediği ileri sürülerek ikinci kez intihara teşebbüs eden Tolga K., güvenlik sebebiyle geçen hafta Gebze M Tip Kapalı Cezaevine sevk edildi.

Ana Sayfaya Git