6 ay içerisinde ameliyat olmazsa ayakları kesilecek

Mardin’de 3 yaşındaki Abdullah Çiçek’in yürüyebilmesi için 4 milyon liraya ihtiyaç duyuluyor

Haberler 25.07.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik izniyle kampanya balatan aile, hayrseverlerden yardm bekliyor

Mardinde yaayan 3 yandaki Abdullah çiçek, nadir görülen çift tarafl kaval kemii eksiklii hastas. çiçekin ayaklarnn kesilmemesi ve yürüyebilmesi için 6 ay içerisinde ameliyat edilmesi gerekiyor. Dubaide yaplacak ameliyat için 4 milyon liraya ihtiyaç duyan ve valilik izniyle kampanya balatan aile, çocuklar için yardm bekliyor.

Mardinin merkez Artuklu ilçesine bal Ortaköy Mahallesinde ikamet eden çiçek ailesinin 3 yandaki çocuu Abdullah çiçek, nadir görülen çift tarafl kaval kemii eksiklii hastal nedeniyle yürüyemedii gibi ayaklarnn kesilmesi riskiyle kar karya. 6 ay içerisinde ameliyat edilmesi gereken çiçek için 4 milyon liraya ihtiyaç duyuluyor. Valilik izniyle para toplama kampanyas balatan aile, hayrseverlerden destek bekliyor.

Ayaklar kesilecek

Olunun doutan engelli olduunu dile getiren Baba Hasan çiçek, Türkiyenin her yerini gezdim. Baltaliman, Haccetepe, Numune Hastanesine gittim. Nereye gittiysem çocuumun iki ayann kesilmesi ve protez taklmas gerektiini söylediler. Anne baba olarak bunu kabullenemedik. En sonunda Mersinde yaayan ve Dubaide ameliyat edilen bir ailenin çocuu Furkan Eymen bize umut oldu. Ramazan Bayramnda arabamz satarak Dubaide Alman asll Profesör Dr. Michael Veber isimli bir doktora gittik. Mersindeki çocuu tedavi etti ve bu çocuk u an yürüyor. Neden bizimki olmasn diye düündük. Muayene etti ve yürüyebileceini söyledi. Buna garanti veriyor. Tabii alt büyük ameliyat geçirecek. çocuumun her iki ayanda kaval kemii, diz kapaklar yok. Her iki eli de kelebek eklinde ve 2 parma bulunuyor. çocuum elleri üzerinde yürüyor. Elleri bazen kan çkaryor. Doktor, tedavi için 875 bin dolar yani 4 milyon lira gerektiini söyledi dedi.

Cumhurbakan ve Diyanet Bakanlnda görevli din görevlilerine seslenen baba Hasan çiçek, Cumhurbakanmz ve ilk devlet bakanmz Recep Tayyip Erdoandan yardmlarn bekliyoruz. Daha sonra kendi kurumumdan çaltm Diyanet leri Bakanlnda gönüllü kardelerimden hepsinden yardmlarn bekliyorum. nallah kendi çocuum da yürüyecek ve buna hepimiz ahitlik edeceiz diye konutu.

Olum yürümek istiyor

Anne emsihan çiçek ise çocuunun ilk admlarn görmek istediini ifade ederek, Olum yürümek istiyor. Bazen balkondan arkadalarna baktnda alyor. Niye ben de yürüyemiyorum, Top oynamak istiyorum diyor. Geceleri bazen sabahlyoruz, ayaklarndan ellerinden kan geliyor. Sadece yardmseverlerden yardm bekliyoruz. Doktor, ameliyatn 4 milyona mal olacan söyledi. Damlaya damlaya göl olur. Lütfen bir damlay da olum için bekliyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git