Erdoğan Almanya’da

ABD temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in daveti üzerine "ilk devlet ziyareti" için özel uçak "CAN" ile Almanya’nın başkenti Berlin’e ulaştı.

Haberler 28.09.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerike Birlemi Milletlerindeki temaslarn tamamlayan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Almanya Federal Cumhurbakan Frank-Walter Steinmeierin daveti üzerine ilk devlet ziyareti için Almanyann bakenti Berline gitti. Erdoan Almanya ziyareti kapsamnda Almanya Babakan Angela Merkel ve STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

ERDOANI KARILAYAN HEYET

Cumhurbakan Erdoan ve ei Emine Erdoan, Tegel Havalimannn askeri bölümünde Türkiyenin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydn ve ei Berna Aydn, Adalet Bakan Abdulhamid Gül ve ei lknur Gül, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Lütfi Elvan, AK Parti stanbul Milletvekili Mustafa Yenerolu, AK Parti stanbul Milletvekili Zafer Srakaya, AK Parti stanbul Milletvekili Akif çaatay Klç, YTB Bakan Abdullah Eren, UID Genel Bakan Bülent Bilgi ve dier yetkililer karlad.

21 PARE TOP ATII YAPILDI

Erdoan için havalimannda 21 pare top at yapld. Erdoana Berlin ziyaretinde, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, Salk Bakan Fahrettin Koca, Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun ile MT Bakan Hakan Fidan elik ediyor.

Alman hükümetinin sözcüsü Steffen Seibert, Berlindeki olaan basn toplantsnda Erdoan ile Merkelin görümesine ilikin bilgi verdi. Seibert, Merkelin Cuma günü Babakanlk Binasnda Cumhurbakan Erdoan ile görüeceini açklad.

Görüme kapsamnda iki liderin birlikte öle yemei yiyeceini belirten Seibert, ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlayacaklarn ifade etti. Seibert, Erdoan ve Merkelin Cumartesi günü de çalma kahvalts için bir araya geleceklerini söyledi.

GÖRÜMEDE ELE ALINACAKLAR

Hükümet Sözcüsü Seibert, Merkelin görümede Türk ve Alman ilikilerine ilikin konular geni bir yelpazede ele almak istediinin altn çizdi.

Bunlarn arasnda zorlu konularn yan sra uluslararas d politikada kayg yaratan meselelerin bulunduunu belirten Seibert, Suriyeyi buna örnek verdi.

Seibert, iki liderin ele alaca çok fazla konu bulunduu için, pek sk görülmeyen ekilde bir ziyaret kapsamnda iki bulumann öngörüldüünü de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git