Fetö borsasına operasyon!

BURSA'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma ve davalarda şüphelilerin lehine karar verilmesi için hakim ve savcılar üzerinde çeşitli yollarla baskı kurduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı. 3 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken, 1 kişinin ise adliyedeki işlemleri sürüyor.

Haberler 22.07.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursa Cumhuriyet Basavcl, bata FETÖ/PDY olmak üzere çeitli suçlarda üphelilerin lehine karar vermeleri için hakim ve savclar üzerinde bask kurduu iddia edilen suç örgütüne yönelik soruturma balatt. l Emniyet Müdürlüü ekipleri, soruturma kapsamnda örgüt lideri olduu iddia edilen iadam E.E.ç. ve avukat O.Ö.T.nin de aralarnda bulunduu 9 kiiyi operasyonla gözaltna ald.

DAVALARI ETKLEYEN K

Bursa, Manisa, Yalova, stanbul, Kocaeli, Diyarbakr, Urfa, Konya, zmir ve Eskiehirde baz soruturma ve davalar etkilemeye çalan, bu kapsamda 6 hakim ve savcyla balant içinde olduklar saptanan üphelilerden 8i, emniyetteki sorgularnn ardndan adilyeye sevk edildi. üphellierden avukat O.Ö.T., Y.Y., M.., H.Ö. ve B.Ö. nöbetçi mahkemece tutukland. 3 üpheli ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Örgütün lideri olduu öne sürülen E.E.T. ise gece geç saatlerde adliyeye sevk edildi. Hala görevde olan bir basavc ile çekilmi fotoraf sosyal medya hesabnda yer alan E.E.ç., gazetecilerin sorularna cevap vermedi.

Ana Sayfaya Git