İki iPhone bir bedelli

Bedelli bekleyenler, altında ve cebinde ne varsa satıyor

Haberler 26.07.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

kinci el telefon ve araç alm satmlar, son günlerde younlua yetimeye çalyor

Telefonculara en çok iPhoneun yeni çkan modelleri satlrken, araçlarda da bedelli nedeniyle alm çok fakat sat yok

Bedelli tasarsnn kabul edilmesinin ardndan ikinci el araç ve telefon piyasas hareketlendi. Telefonculara en çok iPhoneun yeni çkan modelleri satlrken, araçlarda da bedelli nedeniyle alm çok fakat sat yok.

Askerlik Kanunu ile Baz Kanunlarda ve KHKlarda Deiiklik Yapan Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 31 Aralk 1993 dahil öncesinde doanlarn 15 bin lira ödeyerek bedelli askerlikten yararlanacann kesinlemesinin ardndan ikinci el araba satan sitelerle cep telefonu dükkanlar en youn günlerini yaad. Bedelli askerlik yapmak için arabasn, dükkann satanlarn yanna, üst model iPhonelarn satanlar da eklendi. Telefoncular, iPhonelara gelen yeni zamlarla birlikte, üst model iki iPhonenun satndan bir bedelli askerliin karlanaca fiyatn geleceini belirtti.

Bedelli askerlik için telefonlarn satyorlar

Konu ile ilgili hlas Haber Ajans (HA) muhabirine açklamalarda bulunan Ayber letiim iletmecisi Sefa Anaç, telefon alm satm yapan i yerlerinde allarn çok yükseldiini söyledi. Anaç, Özellikle iPhone telefonlarn üst modelleri çok fazla piyasa gelmeye balad. 8 ve X modelleri satan vatandalar, paraya ihtiyaç duyduklarn, bedelli askerlik yapmak için telefonlarn sattklarn söylüyor. iPhone fiyatlarna bir hafta önce yüzde 25 civarnda zam gelmiti. u anda üst model iki iPhone bir bedelli paras ediyor dedi.

Diyarbakr Oto Center Bakan Mehmet Dönmez ise u anda sat talebinin çok fazla olduunu söyledi. Dönmez, u ifadeleri kulland:

u anda satma talebi çok fazla. Araba çok ama binici bulamyoruz. ki ay öncesine kadar bile dükkanlarmzn önünde bir iki tane araç vard. Ama u anda her dükkann önünde onlarca araç duruyor. Bedelli askerlikle birlikte sat talebi daha fazla olacak. Arabasn satp, bedelli askerlii yapmak zorunda. Yine satc çok fazla olacak, alc bulamyoruz. Dolarn son bir yl içerisinde yüzde 50lere varan art gösterdi. Dolar ve altnn yükselmesi ile birlikte bizim site olarak ilerimiz duruyor.

Ana Sayfaya Git