Ölüye Saygı Esastır

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, tutuklu eski Milletvekili Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan saldırı olayını insanlık dışı olarak değerlendirip, "ölüye saygı esastır" dedi.

Haberler 15.09.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Diyarbakr l Bakan Yunus Memi, Eski milletvekili Tulukun dün vefat eden annesi Hatun Tulukun cenazesinin ncek Mahallesi Mezarlna defninde, 20-25 kiilik faizan provokatör bir grubun satama giriimi meydana gelmi. Yaanan bu hadise; son derecede ciddi, faizan provokatör ve nefret suçuna iaret ediyor. Her toplumda, kültür ve inanta ölüye sayg esastr. dedi.

Yazl açklama yapan Memi, Dini ne olursa olsun ölü geçtii zaman ayaa kalklmas, Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafndan da öütlenmitir diyerek unlar bildirdi.

Hatta kimi rivayetlere göre bir defasnda geçen cenazeye hürmeten ayaa kalkan Hz. Peygamberi (s.a.v.) orada bulunan sahabilerden biri cenazenin Yahudilere ait olduu eklinde uyarmtr. Hz. Peygamber (s.a.v.) kendisini uyaran zata onun da bir insan olduunu ve sayg duyulmas gerektiini hatrlatmtr.

SAYGI DUYULMASI GEREKR

Bir ölüye, bir cenazeye saldrmak bu dünyada yaplabilecek en aalk, en rezil eylemlerin banda gelir. Bu tür olaylar bize gösteriyor ki deerler eitiminin bu ülke için ne kadar önemli olduu, deer eitimi almam bir toplumun yaayan ve ölü yede saygs olmaz. Anadolu corafyas, çok din ve kültürlülüe ev sahiplii yapm bir alandr. O nedenle, bütün bunlarn oluumunda katks bulunan ve yetmi iki millete ayn gözle bakmay tavsiye eden, hogörünün önemine inanan, hangi din, dil ve rktan olursa olsun insana deer veren, yaam felsefesine ihtiyacmzn olduu kanaatindeyiz.

Diyarbakr Memur-Sen Ailesi olarak Milletimize çarmz udur; Özellikle bu ülkenin vatanda olan bütün herkesin birbirine sayg duymas zorunludur. millet olarak ülkemizin huzurunu bozan faizan provokatörlere asla müsaade etmeyin. Bu tür provokatörlük yapanlar milletimize ne çok zar verenlerdir. Milletimize ve ülkemizin huzurunu bozan bu fitne odaklar knyor. Faizan provokatör eylem yapanlar hakknda hemen ilem yaplmasn talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git