Perşembe günü görüşülecek!

Terörle mücadele kanunu teklifi, 19 Temmuz Perşembe günü Adalet Komisyonunda görüşülecek.

Haberler 18.07.2018 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakanl, AK Parti Grup bakanvekilleri Bülent Turan, Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaolu ve Cahit Özkann imzasn tayan Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifini TBMM Adalet Komisyonuna sevk etti.

Dün en yal üye bakanlnda toplanarak Bakanlk Divann oluturan ve bakanlna AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakk Köylüyü seçen Adalet Komisyonu, teklifle ilgili gündemini yapt.

Komisyon, teklifi 19 Temmuz Perembe günü saat 10.00da görüecek.

Teklif, TBMM Genel Kurulunda ise gelecek hafta ele alnacak.

Teklifle, valiler, kamu düzeni veya güvenliinin olaan hayat durduracak veya kesintiye uratacak ekilde bozulduu ya da bozulacana ilikin ciddi belirtilerin bulunduu hallerde 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girii ve çk kamu düzeni ya da kamu güvenliini bozabilecei üphesi bulunan kiiler için snrlayabilecek.

VALLERN YETKLER ARTIYOR

Valiler, belli yerlerde veya saatlerde kiilerin dolamalarn, toplanmalarn, araçlarn seyirlerini düzenleyebilecek veya kstlayabilecek; ruhsatl da olsa her çeit silah ve merminin tanmas ve naklini yasaklayabilecek.

Üç yl süreyle; terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti veya iltisak yahut bunlarla irtibat olduu deerlendirilen TSK, emniyet, jandarma, yarg mensuplar, devlet memuru ve içiler meslekten çkarlabilecek.

Bu kapsamda görevlerine son verilenler, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, dorudan veya dolayl olarak görevlendirilemeyecek.

OHAL süresince terör örgütlerine aidiyet, iltisak veya irtibat nedeniyle TMSFnin kayym atanmasna ilikin hüküm 3 yl daha devam edecek.

Ana Sayfaya Git