PKK terör örgütü tarihinin en ağır sonuçlarıyla karşı karşıya

İçişleri Bakanı Soylu, "PKK terör örgütü tarihinin en ağır sonuçlarıyla karşı karşıya. Allah'a şükürler olsun devletimizle, siyasetimizle, yöneticilerimizle terör örgütünün kökünü kazımaya, bitirmeye yönelik ciddi bir gayret söz konusu." dedi.

Haberler 13.10.2018 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman l Jandarma Komutanln ziyaret eden çileri Bakan Süleyman Soylu, Mehmetçik ile kahvalt yapt. Soylu, burada yapt konumada, Gercü ilçesi krsalnda PKKl teröristlerin el yapm patlaycyla düzenledii saldr nedeniyle basal dileklerini iletmek için Batmana geldiini söyledi.

Teröre kar büyük bir mücadele verdiklerini belirten Soylu, bugün ehirlerin huzur içinde olmasnn nedeninin güvenlik güçleri olduunu söyledi.

Terör örgütüne büyük darbe vurulduunu ifade eden Soylu, dalarda, krsalda terör örgütüne aman vermeyen bir mücadele ortaya koyduklarn bildirdi.

Bu mücadeleyi sizler gerçekletirirken milletimizin destei ve duas sizlerle birlikte. PKK terör örgütü tarihinin en ar sonuçlaryla kar karya. Allaha ükürler olsun devletimizle, siyasetimizle, yöneticilerimizle terör örgütünün kökünü kazmaya, bitirmeye yönelik ciddi bir gayret söz konusu. ifadelerini kullanan Soylu, bunun hem sahaya hem de mücadeleye yansdn kaydetti.

Bakan Soylu, Terör örgütün ilk kez böyle yakaladk. Bir taraftan finansal kaynaklarn kestik, bir taraftan belediyelerden hem insan kayna temin ediyordu, hem para hem de lojistik temin ediyordu, onu kestik. diyerek, ehirde ve krsalda yaptklar operasyonlarla güvenlik güçlerinin hiçbir eyden çekinmeden binlerce metrede, karda, günete ve yamurda örgütün peinden gittiini anlatt.

Biz kendi göbeimizi kendimiz kesmek zorundayz

Türkiye genelinde saylarnn 750ye kadar dütüünü, snr ötesinde operasyonlar yaptklarn ifade eden Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Siz ve sizin arkadalarnz üst bölgeleri kuruyor. Snrmza szmak, ülkemize gelmek isteyenlere aslnda öncü bir karlama yapyoruz. Avrupada ve dünyada desteklendikleri yerlerde de takip ediyoruz. Tabi Amerika aymaz bir ekilde terör örgütlerini destekliyor. PYD, PKKya lojistik, mühimmat, tr, bilgi, teknoloji gibi elinden geldiince ymaya çalyor. Bunu biliyoruz. Ama bunu da yenmenin, Amerikann beraber i birlii yapt PYD ve PKKya bu acy vermek elbetteki bizim iimizin onurunun daha yükselmesidir. Bunu salayacaz, kimseye boyun eecek deiliz. Burada arkadalarmz ehit oldu, güya Amerikan büyükelçilii bir taziye mesaj yaynlad. Biz buna timsah gözyalar deriz. Hiçbir ekilde buna inanmayz, samimi ve doru bulmayz. Bir taraftan füzeleri göndereceksiniz, dier taraftan antitanklar, maynlar göndereceksiniz, en kapsaml silahlar göndereceksiniz ondan sonra da bir taziye mesaj yaynlayacaksnz. Timsahn gözyalardr bunlar, inanmayz ve itibar etmeyiz. Arkadalar biz kendi göbeimizi kendimiz kesmek zorundayz. Acrsak acnacak duruma düeriz.

Tüm dünyaya ders veriyorsunuz

Üç gün önce gazileri ziyaret ettiini anmsatan Soylu, gazilerin gözlerinde en ufak bir tereddüt veya endie olmadn, biran önce görev arkadalarnn yanna dönmek istediklerini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin büyük bir tarih yazdna iaret eden Soylu, öyle dedi:

Bitirilemez denilen, yok edilemez denilen, tüketilemez denilen bir terör örgütünü tasfiye etme konusunda tüm dünyaya ders veriyorsunuz. Bu konudaki iradeniz, kararllnz aslnda sadece bugünü ifade etmiyor. Dün bu topraklar temiz brakabilmek için kendini feda eden arkadalarmzn ortaya koymu olduu iradeyi de ayn ekilde ifade etmektedir. Kahraman bir ekilde ortaya koyduunuz iradeye tüm Türkiye apka çkarmaktadr.

Dalarda bir tek terörist brakmayacaklarn vurgulayan Soylu, gerei neyse yerine getirileceini belirtti.

çileri Bakan Soylu, Biz hepimiz ama bata sizler, bu arkadalarmzn intikamlarn çok ac alacaksnz. Hepimiz bunu bekliyoruz, bedeli ne olursa olsun. Özellikle son yllarda yaplan operasyonlarda arkadalarmz geçmi yllarda ehit edilen arkadalarmzn intikamlarn teker teker alyor. En son rnak Gabarda dün evlatlarmz katledenlerin intikamlarn hem de ac bir ekilde aldk. Bu tip olaylar bize geri adm attrmaz, tam tersine irademizi çevikletirir. Bu iradeyi hep birlikte ortaya koyarak milletin huzurunu ve birliini salayacaz. diye konutu.

Teröristler bölündü, parçaland

Teröristlerin fare gibi kaçtn, bölündüklerini, parçalandklarn anlatan Soylu, ikili üçlü gruplara daldklarn, telsiz konumalarnda seslerin titrek, korkarak çktna iaret etti.

Her türlü hainliklerinin ortada olduunu aktaran Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Terör örgütünün kadnlar ayr adamlar ayr rezillikler yapyor. Ahlakszlar. Bu bölgemizdeki insanlarn huzurunu, birliini ve beraberliini ortadan kaldrmaya çalyorlar. Hepinizin dalarn en tepelerine çkp artk sonunuz geldi hayvanlar diye haykrmanz istiyoruz. Bütün dünyaya, kim arkalarnda olursa olsun ister Amerika ister bakalar olsun nasl sonlarnn geldiini hep birlikte gösterme iradesi bu aziz milletimizin en önemli nianesi olacaktr. Merak etmeyin, bu meselede sonuç bizim, hüsran ise terör örgütlerinindir. çok i yapld. Afrinden Cerablus, Azeze kadar, Katodan Gabar, Cudi, Pülümür, Kutuderesi, Tendürek, Arya kadar her tarafta bizim borumuz ötüyor.

Bakan Soyluya, Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Mehdi Eker, Garnizon Komutan Tugeneral Cokun Uçarclar, l Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan ve Alay Komutan Albay Mustafa Bakçepnar da elik etti.

Ana Sayfaya Git