Yakan mezarlık görevlisi çıktı!

Diyarbakır'da köpeği mezarlık çalışanı yakmış

Haberler 06.07.2018 - 11:27 Son Güncelleme : 06.07.2018 - 11:31

DYARBAKIR merkez Balar ilçesinde 2 gün önce mezarlkta bulunan yaklm köpek ölüsüyle ilgili soruturmada, hayvan yaktn itiraf eden mezarlk görevlisi M.A., gözaltna alnd. M.A., ifadesinde, köpei bulduunda ölü olduunu, azndan salyalar aktn, çocuklarn hastalk kapmasn engellemek amacyla yaktn ileri sürdü. üpheli, ifadesinin ardndan serbest brakld.

Merkez Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlnda önceki gün bulunan yaklm köpek ölüsüyle ilgili Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn açt soruturma kapsamnda, polis aratrma balatt. 10 Nisan Polis Merkezinde oluturulan özel ekip, mezarlk, park ve çevresinde inceleme yapt, görevlilerle görütü.

YAKAN MEZARLIK GÖREVLS

Polisin görütüü, Balar Belediyesi Yeniköy Mezarl ve Parknda görevli M.A., polise köpei kendisinin yaktn söyledi. Gözaltna alnarak polis merkezine götürülen M.A., ifadesinde unlar söyledi:

GEREKçES OK EDC OLDU

Ben köpei bulduumda ölmütü, azndan salyalar akyordu. Yan tarafta, ilaçlama bölümünde bir arkadamn yanna gidip durumu anlattm, o da bana karton verdi. Köpein bulunduu yerde çocuklar çok fazla oynuyor, kuduz olduunu ve onlara bulamasn engellemek için ben de yaktm. Tecavüz olayyla alakam yoktur. Baka bir çalan arkadam da bana ahittir, amacm sadece çocuklar korumakt. Bu yüzden köpei yaktm.

FADESNDEN SONRA SERBEST

Polis, M.A.nn ifadesinde bahsettii dier çalanlar da irtibata geçerek, üphelinin anlattklarn sordu. Dier çalanlar M.A.nn anlattklarn dorulad. üpheli M.A. polis merkezinde verdii ifadenin ardndan serbest brakld.

Ana Sayfaya Git