Yassı pil yuttunca!

1,5 yaşındaki Berfin'in yuttuğu pil operasyonla alındı

Haberler 05.07.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMANda, Sevim- brahim Ramazanolu çiftinin kusma ve ishal ikayetiyle hastaneye götürdüü kzlar Berfinin (1,5) yass pili yuttuu belirlendi. Berfinin boaznn alt ksmndaki pil, operasyonla alnd.

Batmanda yaayan Ramazanolu çifti, bulant, itahszlk ve ishal beliren kzlar Berfini Batman Devlet Hastanesine götürdü. Doktorun muayene ettii Berfinin yemek borusunda cisim tespit edildi. Bunun üzerine Berfin, Elaz Frat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Burada yaplan kontrolde yass pil yuttuu tespit edilen Berfin, ameliyata alnd. Küçük kzn boaznn alt ksmndaki pil, baarl operasyonla çkarld. Ramazanolu çifti ise kzlarnn, yaklak 3 ay önce yerde oynarken, bir cisim yuttuunu hatrlaynca, pil yutmu olabileceini söyledi.

KÜçÜK KIZ PL YUTTU

Operasyonu gerçekletiren Tp Fakültesi çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dal Bakan Prof. Dr. Yaar Doan, Tan amaçl yaptmz endoskopi neticesinde, Berfinin, yass bir pil yuttuunu belirledik. Pili çkardktan sonra uzun süre orada kalmasndan dolay yemek borusunda ciddi yanklar meydana gelmiti. Hatta bu yanklar nerdeyse nefes borusuyla birleecek ekilde bir oluuma gidecekti. Hastamz u an salna kavutu. Kliniimizde u an oral beslenmeye geçildi. Yarn taburcu etmeyi düünüyoruz. Yine takiplerimiz devam edecek dedi.

OPERASYONLA ALINDI

çocuklarn bilmeden yuttuu cisim vakalarnn son zamanlarda arttn da kaydeden Prof. Dr. Doan, Özellikle yass pil yutan çocuklarn en ksa sürede hastanelere getirilmesi gerekiyor. çünkü bu pillerin iletken özellii olduu için bulunduklar ortamlarda ciddi yanklara neden oluyor. Erken müdahale ile yaam kurtarlabilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git