1 Eylül Mitingi!

HDP'nin organize ettiği 1 Eylül Barış Mitingi Diyarbakır'da yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bu iktidardan kurtulmanın yolu demokrasi ittifakıdır" derken, Selçuk Mızraklı da "Mutlaka kazanacağız" iddiasında bulundu.

Haberler 02.09.2019 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) ve sivil toplum örgütlerinin, Diyarbakrda düzenledii 1 Eylül Dünya Bar Günü mitingi stasyon Meydannda düzenlendi. Onurlu bar için demokratik çözüm baln tayan mitingde HDP E Genel Bakan Sezai Temelli ve yerine kayym atanan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Selçuk Mzrakl konutu.

MIZRAKLI: MUTLAKA KAZANACAI

Yerine kayym atanan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Selçuk Mzrakl konumasnda unlar söyledi, Biz para gönderdik, o kayymlarn 103,5 milyon borçlarn gönderdik. Biz yaptklarmzn hesabn halkn önünde vermeye hazrz. Onlar yalanlarn hesabn nasl verecekler? Amed avn, avclarn olmad bir yer olacak, demokrasi ve özgürlüklerin yaand bir yer olacak söz veriyoruz. Kayymlar göndereceiz ve yeni sabaha uyanacaz söz veriyoruz. unu biliyoruz ki kazanacaz. Mutlaka kazanacaz. Kavgaya giriyorsanz, mücadeleye giriyorsanz, srrnz ya dalara verin ya dostlara verin. HDP bu halkn partisidir. Srtn bu halka verdi. Bu halka srtn dayyor. Bar davasndan yargladm ama yine barla yarglanyorum ama yine bar yine bar diyorum. Ölümün daha beteri nedir, yaarken ölmektir. Haysiyetinizi onurun kaybettiiniz de ölmüsünüzdür.

TEMEL VAZGEçMEYECEZ

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli de konumasnda Bu kent, bu sokaklar bizim, asla vazgeçmeyeceiz dedi. Temelli öyle konutu: Asla geri adm atmayacaz. Onurlu bar mücadelesini dünden bu güne tayan sizlere selam olsun. Ortadouya bu corafyaya bar gelene kadar mücadelemizi sürdüreceiz. Bar mücadelesini dün olduu gibi bu gün de yükselmeye devam edeceiz. Tarih bar çaryor. Ya bu sese kulak vereceksiniz ya da tarihin çöplüünde yerini alacaksnz. Tarih bunlar layk olduu yeri yazacak, tarih bar mücadelesi verenleri de yazacak. Bar isteyen bar mücadelesi veren Kürt halkn yazacak. Sava diyenlere sava diretenlere inat bar diyeceiz. Bunlarn elinden iki ey kalm biri sava biri kayyum. Ortadou halkna sava dayatyorlar. Bir gün katara kouyorlar bir gün Rusyaya fuara kouyorlar. Emperyalist güçlerin arasnda oyuncak olmular. Akllarna hiç Kürtlerle barmak gelmiyor. Kayym zulümdür, kayym yolsuzluktur isizliktir. Bunlar hal hrsz. Bunlar dün olduu bugün de süpürüp atacaz.

DEMOKRAS TTFAKI ZAMNIDIR

Bu kayymc zihniyet ekonomiyi de yönetemiyor. Merkez bankasna kayym atyor. Kendi partisine bile kayym atyor. imdi demokrasi ittifak zamandr, yan tana gelme zamandr. Van, Mardin, Diyarbakra gelin. Gelmiyorsanz olduunuz yerde ses verin. Demokrasi ittifakn mahalle mahalle örelim. Bu iktidardan kurtulmann yolu demokrasi ittifakdr.

Ana Sayfaya Git