1 Mayıs'ta İstanbul'da İşçi Bayramı kutlamaları

İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları yapıldı. Bakırköy ve Taksim meydanında ise bazı olayların yaşandığı görüntülendi

Haberler 01.05.2017 - 17:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Bakrköyde olayl 1 Mays kutlamalar yaanmakta. stanbulda 1 Mays çi Bayramna katlan vatanda ve sivil toplum kuruluu üyeleri eliinde kutland. Gündeme dair çok sayda konunun konuulduu alanda en önde olan konular KHKlar ve 16 Nisan referandum seçimleri oldu. DSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafndan düzenlenen 1 Mays Emek ve Dayanma Günü çi Bayram kutlamalar youn kalabalkla balad. Bakrköy Halk Pazar Meydannda youn güvenlik önlemleri eiliinde balayan toplant da Saat 14:05 itibari ile DSKin 50inci kurulu yl dönümüne özgü oluturulan koro tarafndan mini konser verildi.

DSK Genel Bakan Kani Beko, güvenlik nedeniyle yasaklanan Taksime çkmak isteyen baz gruplarn gözaltna alndn belirterek, Taksime çkmak isteyen arkadalarmz gözaltna alnm. Onlarn serbest braklmasn istiyoruz. Ayrca kdem tazminat içilerin hakkdr. Kdem tazminat içinin evine götürdüü ekmektir, i güvencesidir. O zaman yan yana omuz omuza mücadele edeceiz dedi.

HAVADAN GÖRÜNTÜLEND

Bakrköy halk pazarnda toplanan binlerce kiinin 1 Mays cokusu havadan drone ile görüntülendi. 1 Mays Emek ve Dayanma Günü kutlamalarnn merkezi olan Bakrköyde etkinlikler balad. Halk pazarnda toplanan binlerce kii 1 Mays cokusunu yaad. Kutlamalarn yapld Bakrköydeki halk pazar meydan havadan drone ile görüntülendi. 1 Maysta Taksime çkmak isteyen baz gruplara yaplan müdahale sonras ara sokaklara dalan göstericilerden 25i Mecidiyeköy civarnda gözaltna alnd. 1 Maysta Mecidiyeköy civarnda toplanarak yasakl olmasna ramen Taksime çkmak isteyen baz gruplara polis müdahale etti. Yaplan müdahale sonras ara sokaklara dalan göstericilerden bazlar Mecidiyeköy civarnda bir araya gelmek isteyince polis tarafndan gözaltna alnd. Mecidiyeköydeki köprü altna getirilen göstericiler, burada plastik kelepçe taklarak gözalt otobüsüne bindirildi. uana kadar Mecidiyeköy civarnda alnanlarn saysnn 25 olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git