1 Mayıs kutlaması

Diyarbakır’da 1 Mayıs çalışmalarının startını veren emek ve meslek örgütleri, sendikal hak ihlalleri, baskı politikalarına karşı emek, barış, özgürlük ve demokrasi talebiyle İstasyon Meydanı’nda olacaklarını duyurdu.

Haberler 26.04.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bu yl stasyon Meydannda kutlanacak 1 Mays çalmalarnn start verildi. Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK), Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK), Tabipler Odas Diyarbakr ubesi ve TMMOBa bal meslek odalar üyelerinden oluan tertip komitesi, Diyarbakr Valiliine yapt resmi bavurudan sonra DSK/Genel Sendikas 2 Nolu ubede basn toplants düzenledi. Burada konuan Tertip Komitesi Bakan Hasan Hayri Erolu, 1 Mays kutlamalar için hazrlklara baladklarn duyurdu.

BASKI, YASAK, TUTUKLAMA VE TECRT

Ülkede yaanan sorunlara kar tepkisiz kalmayacaklarn ifade eden Erolu, Bizler emek ve meslek örgütleri olarak ülkenin dört bir yannda olduu gibi Amedte de 1 Mays kutlamalarnn hazrlklarn sürdürüyoruz. Ne yazk ki ülkemizde son yllarda emekçilere ve emekten ve demokrasiden yana muhalefete kar, bask, yasak, tutuklama ve tecrit saldrlar artarak devam etmektedir. Bilindii gibi 1 Maysn tarihi, ayn zamanda toplumsal mücadelenin, eitlik ve özgürlük mücadelesinin tarihidir. Bizler 1 Maysta emek ve meslek örgütleri olarak; bata son günlerde reform paketi ad altnda yeni kdem tazminat ve zorunlu BES uygulamalar yoluyla emekçilerin en temel haklarnn sermayeye peke çekilmesine kar sesimizi haykrmak için bir araya geleceiz. KHK ve kayyum marifetleriyle iinden atlan binlerce emekçinin hakkn aramak için bir araya geleceiz. Kürt sorununun çözümünde otoriter ve baskc yaklamlara kar, ülkede ve bölgede bar isteimizi srarla savunmak için özgürlük için, demokrasi için, i için, savasz bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yarar bir yaam için bir araya geleceiz diye konutu.

STASYON MEYDANINA DAVET

Herkesi adalet, bar, demokrasi, emek ve özgürlük taleplerini haykrma için alana davet eden Erolu, Bu irade ve görü birliiyle; sendikal hak ihlallerine düünce ve ifade özgürlüüne yönelik giriimlere, sava ve bask politikalara ve doal çevrenin katledilmesine kar emek, bar, özgürlük ve demokrasi için 1 Maysta alanlarda olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git