1 milyarlık vurgun!

Kripto para dünyası, Thodex vurgununun ardından bu kez de Dogecoin dolandırıcılığıyla gündemde. Dogecoin madenciliği adı altında sistem kuran Turgut V. ve beraberindekiler, bin 500 kişiden yüksek kar vaadiyle topladığı 1 milyar TL'lik Dogecoin ile kayıplara karıştığı iddia edildi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen dev soruşturma kapsamında Turgut V.'nin de aralarında bulunduğu 3'ü örgüt lideri olmak üzere 12 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Mağdurlardan Türkmenistanlı Ecem Ashyrova, 10 milyon TL zararı olduğunu söyleyerek, "Herkes mağdur oldu, ben daha çok mağdurdum. Hiçbir şekilde ekmek param dahi kalmamıştı. Bütün paramı yatırım için kullanmıştım. Adam sistemi kapattıktan sonra intihara kalkışan arkadaşlar oldu" dedi.

Haberler 27.08.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kripto para dolandrclarnn bu kez kurduklar Dogecoin Mining adl sistem üzerinden yatrmclarna 40 günde yüzde 100 kr vaat ederek yüzlerce kiiyi sisteme çektii iddia edildi. Zoom üzerinden sürekli paneller düzenleyen dolandrclar, Telegram üzerinden kurduklar grupla da yatrmclarla sürekli irtibat halinde olduklarndan güven kazanm oldular. lk 3-4 ay boyunca sistemden düzenli olarak kr salayan yatrmclar ile birlikte her geçen gün yatrmc says çoald, daha yüksek miktarlarda yatrmlarda bulunuldu. Sistemin bir anda kapand öne sürülürken, piyasa deeri yaklak 1 milyar TL olan Dogecoin ile birlikte Turgut V. ile dier dolandrclara ulalamad.

NSANLAR DEVAMLI DAHA FAZLA YATIRIMDA BULUNUYORDU

Bin 500 kiilik Dogecoin madurlarndan biri olan ve 10 milyon TL zarar olduunu söyleyen Ecem Ashyrova, lk aamada deneme amaçl 400 bin doge yatrmtm. Krk günlük paketler alyorduk. Belirli bir miktarn üzerinde alm yapnca yüzde 100 kr paketi daha cazip geliyordu. Yüzde 100 kar ile 20 günde kendi yatrdn ana paray çekiyorsun, 20 gün sonrasnda da ana para kadar kar çekiyorsun. Ben yatrdm 400 bin dogeyi çektim. Bu arada sistem dört ay çalt yani hiçbir aksama yoktu. Her ey güzel gidiyordu. Bu esnada internet üzerinde devaml reklamlar veriyorlard. Böylelikle sistem büyük bir kitle de toplad kendine. Ben de deneme amaçl yatrdm coinlerin hepsini çektikten sonra dedim ki güvenilir bir sistem çünkü 3- 4 ay boyunca insanlar devaml daha fazla yatrmda bulunuyordu. Adam il, il geziyor, toplantlar yapyor, zoom üzerinden paneller düzenliyordu. Devaml güzel vaatlerde bulunuyordu. Gelecee dair çok güzel planlar vard, kendi cihazlar vard, üretim yaptn söylüyordu. Ona güvenerek 4 milyon dogeyi tekrar yatrdm dedi.

NTHARA KALKIAN ARKADALAR OLDU

Sistem kapandktan sonra giri yapamadklarn buna ramen yatrm yapabilmelerine karn para çekim ilemini gerçekletiremediklerini söyleyen Ashyrova, Adam devaml aramzdayd, sistemde arka tarafta çalmalar olduunu ve ii büyüttüünü söylüyordu. Daha sonra adama ulamak istedik, hiçbir ekilde ulaamadk. Telefonlarn, bütün sosyal medya hesaplarn, her eyini kapatmlard. O gün biz dolandrldmz anladk. Gerçekten zordayz. Herkes madur oldu, ben daha çok madurdum. Hiçbir ekilde ekmek param dahi kalmamt. Bütün param yatrm için kullanmtm. Adam sistemi kapattktan sonra intihara kalkan arkadalar oldu, çocuunu ameliyat paras olmad için ameliyat ettiremeyenler oldu. Kendileri hastayken tedavi olamayanlar oldu. Madurlar içerisinde evini, arabasn satp sisteme yatranlarda çok fazla. Bu olay bir çiftlik bank gibi, ikinci bir Thodex vakas da diyebiliriz. Adamn alp kaçt para 1 milyar TL deniliyor. Belki de daha fazla o para u an yok diye konutu.

THODEXTEN DAHA BÜYÜK BR DOLANDIRICILIK HADSES LE KARI KARIYAYIZ

Thodex madurlarnn da avukat olan Sinan Keskin, Dogecoin dolandrclnn, madur ve kii saysna bakldnda Thodexten daha büyük bir dolandrclk hadisesi olduunu söyledi. Keskin, Toplam bin 500 madur var ve 1 milyar TLlik bir dolandrclk söz konusu. Gelen madur ikayetlerine istinaden Küçükçekmece Cumhuriyet Basavclna suç duyurumuzu yaptk. Buna istinaden örgütlü suçlar bürosu tarafndan gelen taleple mahkeme iki örgüt yöneticisi olan ahslara yurt d çk yasa koydu. Örgüt yöneticisi olarak dosyada 3 kii mevcut. Dier 9 kii örgüt üyesi olarak yer alyor. Örgütün hiyerarik yaps gereince iki örgüt yöneticisi, bir tanesi de finanstan sorumlu olmak üzere üç tane yöneticileri bulunuyor. Dier kiiler de sosyal medya taraf, finans sorumlular ayn bir Thodex gibi bir durumla kar karyayz. Müvekkilleri Sizin dogecoinlerinizi biz alalm, bu dogecoinleri bir sermaye olarak görün, biz yeni coinler bulalm. Yeni coin aratrmalar yapalm, bulduktan sonra size bire krk ,bire elli kar vaadinde bulunuyoruz demek suretiyle müvekkillerimi kandrmlardr dedi.

Ana Sayfaya Git