10 bin askerle!

Diyarbakır'da 2 hafta önce 10 bin asker ve polisin katıldığı büyük operasyon devam ederken, topraktan esrar ve örgütün silahları fışkırıyor.

Haberler 12.06.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YIlmaz BEKLEYEN/Mahfuz EKN

DYARBAKIR-Diyarbakrn 4 ilçesine bal 104 köyünde, 1528 kilometrekare alanda, 10 bin güvenlik görevlisinin katmyla 14 gün önce balatlan Bayrak-54 ehit Jandarma Yüzba Fuat Ouzcan Müterek Birlik Operasyonu sürüyor. Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, 10 Haziran 2017 günü operasyon kapsamnda 4 köy ve 10 mezrada toplam 62 ev ve eklentilerinde adli arama yapld, 11 kiinin gözaltna alnd kaydedildi. Valilik açklamasnda, u bilgiler verildi:

l Emniyet Müdürlüü personelince müterek oluturulan 40 yol kontrol noktasnda yaplan kontrol neticesinde 61 araç ve 429 ahsn sorgulamas yaplm, yaplan sorgulamalar sonucu yoklama kaça olduu tespit edilen 10 ahs yakalanarak, Askerlik Kanunu gereince tebligat yaplmasn müteakip serbest braklm, 2si silahl terör örgütüne üye olmak, 2si sözde köy komitesinde faaliyet yürütmek 1i hrszlk suçlamasndan olmak üzere toplam 5 üpheli yakalanmay müteakip sevk edildii adli makamlarca tutuklanmtr.

YAMALANAN KAMU ARACI LCEDE BULUNDU

PKK terör örgütü tarafndan Bingöl l Özel dare Müdürlüüne ait yamalanm olan 12 AB 234 plakal kayonetin operasyon kapsamnda arama yaplan Lice ilçesi bal Yalml Mahallesinde bulunduun belirtilen açklamada, öyle devam edildi:

Operasyonlar esnasnnda terör örgütü PKKya ait snak içerisinde çok sayda silah ve yüklü miktarda mühimmatn ele geçirilmitir. Bölücü terör örgütü mensuplarna ait bir maara ve 8 snak içinde ve çevresinde yaplan detayl aramada; 3 adet Kalanikof piyade tüfei, 13 adet Kalanikof piyade tüfei arjörü, 190 adet Kalanikof piyade tüfei fiei, 49 adet muhtelif fiek, 2 adet balistik koruyucu plaka, 10 adet mutfak tüpü,12 adet piknik tüpü, 6 adet jelikan bidon, bin 840 adet kalem pil, 3 adet akü, 2 adet uyku tulumu, 2 adet kürek, 2 adet kazma, 2 adet branda, 200 metre naylon, bin kilo civarnda muhtelif yiyecek maddeleri ve çok sayda yaam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmitir. Cumhuriyet Savcl talimat gereince tespit edilen maara ve snaklar kullanlamaz hale getirilmi, snaklar içerisinde bulunan çok sayda örgütsel doküman ile yaam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmitir.

450 BN KÖK HNT KENEVER ELE GEçRLD

Valilik açklamasnda, operasyonun narko-terörizmle mücadele ksmnda 82 kilo esrar maddesi ile 450 bin kök hint keneviri ele geçirildii belirtilerek,51 kilo kubar, 31 kilo toz olmak üzere toplam 82 kilo uyuturucu madde ile 450 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilmi olup, kenevir bitkileri numune alnmasn müteakip yerinde imha edilmi, kubar esrar maddeleri muhafaza altna alnm, 1 üpheli ahs gözaltna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir bilgilerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git