10 milyonluk örgüt üyeleri

Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen 6 teröristten 3'ünün "kırmızı", turuncu" ve "gri" kategoride arandığı belirlendi.

Haberler 04.05.2021 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çileri Bakanl, Eren-2 ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet çelik Operasyonu kapsamnda Diyarbakrda etkisiz hale getirilen 6 örgüt üyesinden 3ünün krmz, turuncu ve gri kategoride arandklarnn belirlendiini açklad.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, l Jandarma Komutanlnca, 29 Nisanda Lice ilçesi krsalnda eylem hazrlndaki bir grup teröriste yönelik Hava Kuvvetleri, Jandarma ATAK helikopterleri ve SHA destekli operasyon düzenlendii ve 6 örgüt üyesi etkisiz hale getirildii bildirildi.

10 MLYONLUK PKKLI

Etkisiz hale getirilenlerden birinin 2011de örgüte katlan ve örgütün sözde Orta Saha Karargahnda Kadn Sorumlusu olarak faaliyet gösteren terörist Suna Ta olduu, Terör Arananlar Listesinde 10 milyon liraya kadar ödülle krmz kategoride arandnn belirlendii kaydedildi.

DER ÖRGÜT ÜYELER

Ayn operasyonda 1 milyon liraya kadar ödülle turuncu kategoride aranan örgütün sözde Amed Eyaleti Lice Bölgesi Kadn Sorumlusu terörist Latife Hanibi ile 600 bin liraya kadar ödülle gri kategoride aranan ve sözde Amed Eyaleti/Lice Bölgesinde faaliyet yürüten terörist Dilan Silinsinin de etkisiz hale getirildiinin tespit edildii belirtildi. PKKllarn Diyarbakr bölgesindeki terör olaylarnn planlaycs olduklarnn belirlendii bildirildi.

Ana Sayfaya Git