100 yaşında sandığa gitti

Batman'da anayasa değişikliği halk oylaması için 100 yaşındaki Alye Tür, sandık başına giderek oy kullandı.

Haberler 17.04.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anayasa deiiklii için oy verme ileminin 07.00de balad illerden Batmanda olu Mehmet Türün yardmyla ilerlemi yana ramen vatandalk görevini yerine getirmek isteyerek Meydan lkokuluna giden Tür, 1289 nolu sandkta oy verdi.

Tür, oyunu kullandktan sonra okul çknda yapt açklamada, Türkiye daha güzel olur, daha da güçlenir inallah. Herkes rahata erer. dedi. Tür, bu amaçla 100 yanda oyunu kullandn vurgulad.

Olu Mehmet Tür de herkese sanda gitmeleri çarsnda bulunarak oy kullanmak isteyen annesini de okula getirdiini belirtti.

- Hasta ve engellilerin oy kullanmas salanyor

Siirtin Kurtalan ilçesinde oy kullanmak isteyen fiziksel engelli vatandalar Kurtalan Devlet Hastanesi Evde Bakm Hizmetleri birimince sandklara tand.

Oy kullanmak isteyen fiziksel engelli vatandalar, evde bakm hizmetleri birimini arayarak ekiplere ulat. Hastanede hazr bekleyen ambulans ve nakil araçlaryla evden alnan engelli seçmenler oy kullanacaklar okullara ulatrld.

Yeni Mahallede oy kullanan 75 yandaki Nefiye çoan da Kurtalan Ekspres Anadolu Lisesinde oyunu kullandktan sonra evine brakld.

rnak Halk Sal Müdürlüüne bal Silopi Toplum Sal Merkezi ekipleri de anayasa deiiklii halk oylamasnda oy kullanmak isteyen engelli ve yallara destek sundu.

Silopi ilçesinde oy kullanmak isteyen 78 yandaki Zeri Albeni Ofis Mahallesindeki evinden ambulans ile alnarak Mehmet Akif Ersoy lk ve Ortaokuluna getirildi. Oy kullanaca kata salk ekiplerinin yardmyla sedye ile tanan Albeni, oyunu kullandktan sonra ayn ekilde evine brakld.

80 yandaki felçli Fethi Diclehan da salk ekiplerinin yardmyla oyunu kullanmann mutluluunu yaad.

Ana Sayfaya Git