"102 bin kişilik liste geldi"

FETÖ soruşturmalarıyla ilgili konuşan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, "Halkımız milletimiz müsterih olsun dosyalar çok dolu. Deliller çok sağlam. Ne kadar zekamızla alay etseler de özellikle darbeye karışanlar özellikle. Halkın üzerine ateş açanlar, günyüzü görmeyeceklerdir" dedi.

Haberler 16.07.2017 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavcs Yüksel Kocaman, 15 Temmuzun 1. yl dönümünde konutu. Kocaman, Türkiye genelinde 102 bin kiide bylock çktna dair liste geldi. dedi.

FETÖ NASIL BR ÖRGÜT?

FETÖnün nasl bir örgüt olduu sorusuna yant veren Kocaman, FETÖ bizim bugüne kadar bildiimiz en sinsi, ihanette snr tanmayan en alçak terör örgütü diyebiliriz. Yapabilecekleri örgütte snr tanmyor. Baz örgütlerin omurgas var. Bunlarda o yok. Bunlar her kalba girebilen, kesinlikle hafife alnmamas gereken Sürekli mücadele edilmesi gereken çok saysz bir örgüt. Saysz kumpaslar var. En tehlikeli örgüt diyebilirim. dedi.

Basavc Kocaman u deerlendirmelerde bulundu:

DARBE GRMN BEKLYOR MUYDU?

Ben ahsen her eyi yapabileceklerini düünüyorum. 15 Temmuzu bu düzeyde kalkabileceklerini düünmemitim. Snr tanmazlar her türlü kötülükte.

FETÖ SORUTURMALARINDA SON DURUM NEDR?

Darbe teebbüsünden bu yana 33 dava açtk. 3940 sank yargland. 2772 tutuklu var. Dosya saymz 11.325, üpheli 57565, tutuklu 9271dir. Bütün soruturmalarmz tamamladk. Darbeye karan kart düünülen bütün sanklarla ilgili soruturmalarmz tamamladk.

Geride daha incelenmemi dijital veriler var, yeni tank itirafç beyanlar geliyor. Bu görütü tamamen temizlemeden dier örgütü temizleme ans da azalyor. Yeri geldiinde DHKPC yeri geldiinde PKK terör örgütleri ile ibirlii yapyorlar. Bunlarn temizlenmesi birinci öncelik olmal. En tehlikeli örgüt. Bunlara daha çok öncelik veriyoruz.

Mücadelede bulunduumuz noktann iyi olduunu düünüyorum. Hemen hemen girmediklerdi birim kalmam. Operasyonel güçlerinin kalmadn düünüyorum.

YEN DARBE GRM OLUR MU?

Yeni darbe giriimine ihtimal vermiyorum. Rehavete kaplalm anlamnda söylemiyorum ama öyle güçleri kalmad. Soruturmalar devam ettikçe yeni elemanlara ulalacaktr. Büyük tehlike görmüyorum ama rehavete kaplmadan devam edilmeli.

GÜN YÜZÜ GÖREMEYECEKLER

Halkmz milletimiz müsterih olsun dosyalar çok dolu. Deliller çok salam. Ne kadar zekamzla alay etseler de özellikle darbeye karanlar özellikle... Halkn üzerine ate açanlar, günyüzü görmeyeceklerdir.

ZEKAMIZLA ALAY EDLDNN FARKINDAYIZ

Yarglama prosedürdür. Daha sonra AHMe gidebilirler. Zekamzla alay edildiinin farkndayz. Ama bizim için önemli deil bu. ehit yaknlar gazilerimiz morallerini bozmasnlar. Arlatrlm müebbet cezas alacaklar.

TTRESNLER, KENDLERNE GELSNLER

Üyeleri mantksz üyeler. Orta zekada yapmayacaklar ileri yapyorlar. Rüyalarla motive etmeye çalyorlar. Örgütü motive etmek için hiçbir hedefleri tutmad. Hala inanyorlar. Bunu anlamamalar mümkün deil. Salkl kafann yapaca iler deil. Buradan onlara da sesleniyoruz. Titresinler ve kendilerine gelsinler, yasalardan faydalansnlar.

KAç BYLOCK KULLANICISI VAR?

Türkiye genelinde 102 bin kiide bylock çktna dair liste geldi. Tüm illere gönderdik. l bazl çalma yaptk. Binlerce FETÖ örügütüne bir haftada ilem yapma ansmz yok. Belli bir takvime yaydk.

Hç BASKI GÖRDÜNÜZ MÜ?

Bask altnda diyemeyiz ama zor dönemde zor bir görev üstlendik. Bir ikayetimiz skntmz yok. Ufak tefek sorunlar oluyor. Ama kararl ekilde görevimize devam ediyoruz.

15 TEMMUZ GECES AYDINLATILABLD M?

Yüzde 100 her ey aydnlatld diyemeyiz. FETÖ terör örgütünün her eleman istihbarat örgütü eleman gibi yayor. Soruturmalar devam ettii için hedefimiz odur; aydnla çkmayan bir ey kalmasn. Esas itibariyle bir çok ey aydnland.

Ana Sayfaya Git