11 Eylül'de İslam ve Kur'an düşmanlığı çabası içerisine giriyorlar

ABD'de 11 Eylül saldırılarından sonra İslam'a ve İslami değerlere yönelik saldırılar nedeniyle ilan edilen "11 Eylül Kur'an'a Sahip Çıkma Günü" hakkında Kur'an Nesli Platformu koordinatörlerinden Kenan Çaplık bir açıklama yaptı.

Haberler 12.09.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batllarn, özellikle söz konusu olayn yl dönümü yaklatkça bunu slam ve Kuran dümanlna çevirme çabas içerisine girdiklerini belirten çaplk, ABDli bir papazn, 11 Eylülü Kuran Yakma Günü olarak kutlayacan ilan ederek, küfür dünyasna çarda bulunduunu hatrlatt.

çaplk, Batllar, özellikle 11 Eylülde slam ve Kuran dümanl içerisine giriyorlar. Kurana kar yaplan bu dümanlk, slam leminde Müslümanlar arasnda büyük bir infiale sebep oldu. Bu aalk saldr dünyann dört bir yannda Müslümanlar tarafndan düzenlenen gösteri ve mitinglerle knand. Bunun için ülkemizde de büyük çapta gösteriler düzenlendi. Kurana kar balatlan bu çirkin saldrlara kar Kuran Nesli Platformu 11 Eylülü Kurana Sahip çkma Günü ilan etti. dedi.

Soykrm ve kargaalarla sömürgeletirdikleri beldeleri adeta yangn yerine çevirdiler

Batllarn her frsatta Kurana ve slami deerlere saldrdklarn vurgulayan çaplk, unlar söyledi:

Sosyal uzmanlarn Bat toplumlaryla ilgili tespiti, manevi olarak büyük bir çkmaz olarak deerlendirilmektedir. Bu nedenle Bat, insanla verecei hiçbir insani erdeminin kalmadn görmektedir. Zaten imdiye kadar kendi dndakilere kan, gözya ve sömürüden baka bir katks da olmamtr. Yllar boyunca slam corafyasnn farkl ülkelerinde katliam üstüne katliam gerçekletirdi ve halen de gerçekletirmektedir. Katliama uratt halklarn memleketlerini talan ederek, harabeye çevirdi. Yapt soykrm ve çkard kargaalklarla sömürgeletirdikleri beldeleri adeta yangn yerine çevirdiler. Yapt katliamlarn, sürdürdüü sava ve saldrganlklarn izleri bugün de mazlum corafyalarda net bir ekilde görülmektedir. Öbür taraftan kendi içinde yaad sosyal ve ailevi buhranlar, ahlaki rezalet, uyuturucu batakl ve neslin devamndaki ümitsizlik ve çkmazlar kendilerini Kurani deerlere kar daha bir saldrgan hale getirmektedir.

Batl küfür cephesi slama saldrganl kendine gaye edinmi

Bugün Müslümanlar, yaadklar tüm ihtilaflara ramen sahip olduklar Kurani deerler orannda dinamik toplum özelliini korumaktadrlar. diyen çaplk, Bu dinamik toplum özelliinden etkilenerek Batllarn slama meyletmesi Bat küfür dünyasn ciddi anlamda endielendirmektedir. te, bu endie kendilerini Kurana dümanla itmektedir. Kin ve nefretle ortaya çkan bu dümanlklarn en aalk biçimde Kurana saldrarak göstermektedirler. Düne kadar insanla kin, nefret ve kargaalk dayatan Batl küfür cephesi, son dönemde Kurana ve slama saldrganl kendine esas gaye haline getirmi bulunmaktadr. ifadelerini kulland.

Müslümanlarn her platformda Kurana sahip çkmalar gerektiine dikkat çeken çaplk, Elbette bu yüce kitabn daha çok okunmas, anlalmas için programlarn düzenlenmesi ve yaanmas için iradelerin ortaya konulmas ve bu bilincin toplumda yaygnlatrlmas Kurana en güzel sahip çkma pratii olacaktr. Özellikle yarnn büyükleri olacak çocuklarmz bu anlay üzere eitip bilinçlendirmemiz, bu saldrlarna kar vereceimiz en güzel cevap nitelii tayacaktr. Bu bilinçte olan her mümin, Kuran sahiplenmi, hayat ve eyay anlamlandrm, dünya ve ahiret saadetini elde etmitir. eklinde konutu.

Kurann en güzel ekilde okunmas ve anlalmas için gayret gösterilmelidir

Kuran- Kerimin en güzel ekilde okunup, anlalmas için gayret gösterilmesi gerektiini sözlerine ekleyen çaplk, Kurann en büyük muhafz, bu kitab en çok okuyan, bu kitab anlamak için bir gayretin içine girendir. Bu kitaba hizmet eden, bu kitabn bir hayat rehberi olduunu örnek yaantsyla bütün insanlara pratiiyle ispatlayandr. Bu ii samimi bir ekilde yapan, Kurana gerçek anlamda sahip çkmtr. Kuran Nesli Platformu olarak tüm Müslümanlara çarm Kurann en güzel ekilde okunmas, anlalmas için gayretlerin gösterilmesi, bu bilinç ve inancn yeni yetien nesillerimize aktarlmasdr. Ayn zamanda tam bir teslimiyetle bu yüce kitabn mesajnn hayatmzn merkezine yerletirilmesidir. Bunlar gerçekletiinde, Müslümanlarn Kurana sahip çkma hedefi gerçeklemi olacaktr. dedi. (M. Sait çelik - LKHA)

bulunduu 50 kii idam edildi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahl kuvvetlerin yönetime üçüncü açk müdahalesi olan 12 Eylül as

Ana Sayfaya Git