1,1 milyar liralık kaçakçılık gümrüğe takıldı

Gümrük muhafaza ekiplerince yürütülen operasyonlarla 5 ayda 1,1 milyar lira değerinde kaçakçılığın önüne geçildi.

Haberler 12.06.2019 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanlna bal gümrük muhafaza ekiplerince yürütülen operasyonlarda, yln ilk 5 aynda 1,1 milyar liralk kaçakçlk engellendi.

Gümrük muhafaza ekipleri gerçekletirdikleri operasyonlarla uyuturucu tacirleri bata olmak üzere silah, mühimmat, tarihi eser ve ticari eya kaçakçlarna göz açtrmad.

Ulusal ve uluslararas eitim programna tabi tutularak mesleki becerileri üst seviyeye tanan gümrük muhafaza ekipleri, yln ilk 5 aynda, geçen yln ayn dönemine göre yüzde 15 artla 1 milyar 108 milyon lira deerinde kaçakçlk olayn ortaya çkard.

Söz konusu operasyonlarda 530 milyon 508 bin lira deerinde yaklak 3 ton uyuturucu maddenin yan sra, 125 bin lira deerinde silah ve mühimmat ele geçirildi. Geçen yln ayn döneminde 342 milyon 258 bin lira deerinde uyuturucu maddeye el konulmutu.

Sigara kaçakçlarna darbe

Öte yandan, uyuturucu madde, silah-mühimmat, tarihi eser gibi stratejik öneme haiz ürünlerin yannda tütün mamulleri, akaryakt, tekstil ürünleri, motorlu tatlar, elektronik eyalar, gda maddeleri ve canl hayvanlar gibi çeitli ticari eyalar da ele geçirildi.

Gümrük muhafaza ekiplerince ülkenin ekonomik refahnn salanmas, haksz rekabetin önüne geçilerek yasal ticaretin önünün açlmas için büyük öneme sahip ticari eya yakalamalaryla bu dönemde 577 milyon 236 bin liralk kaçakçlk engellendi.

Ticari eya yakalamalarnda miktar baznda en dikkat çekici ürünlerin banda sigara ve tütün mamulleri geldi. Sigara kaçakçlyla aktif mücadele eden ekipler tarafndan, 5 ayda 6 milyon paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git