110'uncu gününde

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 110'uncu gününde

Haberler 21.12.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 110uncu gününe girdi. Olu Yakup Edizere kavumak için stanbuldan gelerek eyleme katlan Saliha Edizer, yapt açklamada, evladnn HDPye gittiini, oradan da kandrlarak daa gönderildiini söyledi.

çocuuna kavumak istediini ifade eden Edizer, evlerinde huzur kalmadn belirtti.

Edizer, olunun lise örencisiyken daa götürüldüünü, evlad için eylemi sonuna kadar sürdüreceini dile getirerek, 5 yldr ac çekiyorum. Olum okuyaca yerde onun eline silah vermiler. Olumun elinde kalem olmas gerekirken, onu daa gönderdiler. Olumu getirsinler, dayanamyorum artk. dedi.

Anne Songül Altnta da PKK tarafndan kaçrlan olu Müslüm Altnta için oturma eylemi yaptn belirterek, 5 yldr kendisine kavumak için mücadele ettiini kaydetti.

Olunu istediini belirten Altnta, HDP, Kürt halkn savunuyorum. diyor. Halkn hakkn savunuyorsa bizim yanmzda olur, derdimizi sorar, bizimle ilgilenirdi. Böyle bir ey olamaz. Sonuna kadar buradayz. Yeter artk dayanamyoruz. Hiç vicdanlar, merhametleri yok mu? Burada ta olduk, hala sesimizi duymuyorlar. Sadece evladmz istiyoruz. sözlerine yer verdi.

DEVLETMZ GÜçLÜDÜR

Arl Salih Gökçe, 5 yl önce stanbulda çalrken ve askere gitmek üzereyken terör örgütü PKK tarafndan kaçrlp Suriyeye götütülen olu Ömer (24) için 17 Eylülden bu yana oturma eylemi yapyor. Bir an önce oluna kavumak istediini belirten Gökçe, unlar söyledi:

109 gündür buradayz. HDP binas önünde bekliyoruz. Ben olumu almadan gitmeyeceim. Daha önce de söyledim, kar da yasa, yamur da yasa ben buradan ayrlmayacam. HDP daha önce Biz binay kapatyoruz dedi. Oysa milletvekilleri gelip gidiyorlar buraya. Onlarn binaya gidip gelmeleri deil, çadra gidip gelmeleri gerekiyordu. Buradaki ailelerin sorununu dinlemeliydiler. Ben HDPden bir açklama bekliyorum. Ben olumu HDPden istiyorum. HDP milletvekilleri baka zaman, laf lafa gelince, Biz Kürtlerin hakkn savunuyoruz diyor. Hayr, Kürtlerin hakkn savunduklarn zannetmiyorum. Baka ülkelerin haklarn savunuyorlar. Bizim çocuklarmz da bu ülkelere peke çekiyorlar. Devlet yetkililerine de sesleniyorum, buna bir el atsn. Devletimiz çok güçlü bir devlet. Eli uzun. Devletimiz buna bir çözüm bulur.

Ana Sayfaya Git