115 hamile çocuk skandalında tüyler ürperten gerçek ortaya çıktı

İstanbul’un orta yerindeki ‘hamile çocuk’ skandalında tüyler ürpertici gerçek ortaya çıktı. Valiliğin önüne konulan ‘boş dosya’ nedeniyle soruşturma izni vermediği öğrenildi. Öte yandan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde ‘115 hamile çocuk’ skandalıyla ilgili savcılığın tüm doktorları ifadeye çağırdığı bildirildi.

Haberler 21.01.2018 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin gündemine oturan Kanuni Sultan Süleyman Eitim ve Aratrma Hastanesinde 115 hamile çocukla ilgili kaytlarn polise bildirilmediinin ortaya çkmasnn ardndan hem idari hem de adli soruturma geniletildi.

DOKTORLAR FADEYE çARILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan soruturma kapsamnda 1 Ocak 2017- 9 Mays 2017 tarihleri arasnda Kadn Doum Servisinde görevli tüm doktorlar savclk tarafndan ifadeye çarld.

BO DOSYA VERDLER

Soruturma kapsamnda Küçükçekmece Cumhuriyet Basavclnn 10 Aralk 2017de hastane bahekim yardmcs ve bir personel hakknda stanbul Valiliinden soruturma izni istedii ortaya çkt. Ancak valilie gelen dosyann detayl olmad ve bu nedenle ilgililer hakknda soruturma izni verilmedii örenildi.

2 PERSONELE KAMU DAVASI

Olayla ilgili gözaltna alnan bahekim yardmcs A.A ve sosyal hizmet uzman N.D adli kontrol artyla serbest brakld.

MAHKEMEYE BAVURDU

Sosyal hizmet uzman clal N., stanbul Valiliinin soruturma izni vermemesine kar çkarak, bu kararn iptali için stanbul dare Mahkemesine bavurdu. dare Mahkemesi soruturma iznini incelerken, olayn ortaya çkmasyla Bakanlk soruturma balatt.

VAL AHN: KM SORUMLUYSA KARILIINI GÖRÜR

stanbul Valisi ahin, soruturma izni verilmemesiyle ilgili Ya bizim kararmz onanacaktr ya da kaldrlarak yarglamann önü açlacaktr dedi.

stanbul Valiliinin görevliler hakknda soruturma izni vermedii iddialarna yant veren Vasip ahin konuyla ilgili yapt açklamada Bu konuyla ilgili hem valiliimiz hem hastane yönetimi çok ciddi çalmalar yapmlar diyerek unlar kaydetti: Bizim önümüze çkan tablo udur; 15 ya alt gebeliklerde kanunen bildirmek zorundayz. Onlarn tamam bildirilmi.15 ya üstü 18 ya alt gebeliklerde cebir, iddet, baka türlü basklar söz konusuysa bunlarn bildirimi zorunlu. Dierleri ikayete tabi konulardan. Dosyalarmzda tüm evraklar tamamlanm. Biz de ona göre karar vermiiz.

MAHKEME KARARI NCELYOR

Bizim verdiimiz karar, Bölge dare Mahkemesi tarafndan inceleniyor. Ya bizim kararmz onanacak ya da kaldrlarak yarglamann önü açlacaktr. Bunlarn takibi yaplmyor, pei braklyor. nsanlar görevlerini yapmyor. Hayr. Dosyalara baktnzda arkadalar gayretle görev yapmaya çalmlar. Birtakm yanl varsa kendi süreci içinde yaplr. Kim ne kadar sorumluysa karln görür.

Ana Sayfaya Git